GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης για την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ

Το Σάββατο 09/05/2015 πραγματοποιήθηκε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Μακεδονία κ Θράκη, στην πόλη της Ξάν...

Το Σάββατο 09/05/2015 πραγματοποιήθηκε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Μακεδονία κ Θράκη, στην πόλη της Ξάνθης, παρουσία του Προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης έδωσε το παρόν συμμετέχοντας στη διαδικασία και στο διάλογο.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, Ηλίας Παπασταυρινίδης, κατά την τοποθέτηση του τόνισε χαρακτηριστικά:

“Όλοι θυμόμαστε που βρισκόταν η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012. Πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, ακόμα κι από την ίδια την Ευρώπη. Στη δύσκολη αυτή πολιτική και οικονομική συγκυρία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας  η Νέα Δημοκρατία.
Η Ελλάδα με ταχύ ρυθμό κέρδισε ξανά την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, προχώρησαν στο εσωτερικό μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν χρόνια πριν, ενώ ως χώρα βγήκαμε κάποια στιγμή ξανά στις αγορές.

Ο δρόμος ο οποίος χρειάστηκε να διαβούμε δεν ήταν εύκολος, όμως γνωρίζαμε ότι σύντομα θα βλέπαμε φως στο τούνελ. Παρόλα αυτά στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου οι πολίτες καταψήφισαν την πολιτική μας.

Σίγουρα στο διάστημα κατά το οποίο κυβερνήσαμε γίνανε κάποια λάθη, έγιναν όμως και αρκετά βήματα προς τα εμπρός, ιδίως στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι εφόσον προχωρήσουμε στην αυτοκριτική μας ως πολιτικός φορέας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει, σήμερα, να διαδραματίσει ξανά σημαντικό ρόλο. Πρέπει να αναπτύξουμε συγκεκριμένη προτασιολογία για την αντιμετώπιση της  ανθρωπιστικής κρίσης, βάζοντας ξανά τον πολίτη στο επίκεντρο. Επίσης, στόχος μας πρέπει να είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν ως σκοπό να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Για το λόγο αυτό η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξανασυναντηθεί με την κοινωνία. Να λειτουργήσει ως εθνική δύναμη που ξέρει να ενώνει τους Έλληνες, να παίρνει δύσκολες αποφάσεις μαζί με την κοινωνία κι όχι με την κοινωνία απέναντι.

Το βασικό πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τη νέα γενιά σήμερα είναι η ανεργία. Πολλοί είναι οι συνομήλικοι μου οι οποίοι επιλέγουν να φύγουν στο Εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. 
Βρισκόμαστε στη Θράκη, την πρώτη περιφέρεια προς την Ευρώπη, η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη όλης της Ελλάδας. Πρέπει, επομένως, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής εφαρμόζοντας στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές.

Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι η βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης (το γεγονός ότι αποτελεί εμπορικό σταυροδρόμι και ενεργειακό κόμβο), αλλά και η περεταίρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Έτσι μπορούμε να δώσουμε κίνητρα στη νέα γενιά να μείνει στον τόπο της αντιμετωπίζοντας παράλληλα ένα ακόμη βασικό πρόβλημα της περιοχής που είναι το δημογραφικό. 

Στην Ελλάδα του 2015 οφείλουμε να απαντήσουμε σε θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν την οικονομία και προσδιορίζουν το παραγωγικό μοντέλο που επιλέγουμε. Τα οφέλη αυτού του νέου παραγωγικού μοντέλου πρέπει να μοιραστούν σε όλους τους πολίτες, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.”