GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Να εξαιρεθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από αύξηση του ΦΠΑ»

Πρόταση των ακτοπλόων προς τον Βαρουφάκη Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα πρέπει να χαρακτηριστούν υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και να εντ...

Πρόταση των ακτοπλόων προς τον Βαρουφάκη

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα πρέπει να χαρακτηριστούν υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και να ενταχθούν στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ τονίζει, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με αφορμή τις πληροφορίες για ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης από την επικείμενη διαπραγμάτευση.

Οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω συσσωρευμένων ζημιών από το 2009 που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, και μία ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακύλιση του κόστους μεταφοράς στους επιβάτες με ταυτόχρονη μείωση της κίνησης, αναφέρει στην επιστολή του ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων.

Προσθέτει, επίσης, ότι «η συμβολή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην οικονομία της χώρας είναι τεράστια, λαμβανομένου υπόψη ότι το 65% των επιβατών διακινείται για τουρισμό», σημειώνοντας ότι «η ακτοπλοΐα είναι ο παράγοντας από τον οποίο εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά η ανάπτυξη των νησιών και η προστασία των εθνικών συμφερόντων».