GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Θωρακίζονται» Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι της Θράκης – Προσλαμβάνονται φύλακες!

-Το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με 2.587 θέσεις -Αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής παραμένουν κλει...

-Το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με 2.587 θέσεις
-Αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής παραμένουν κλειστοί προς το κοινό επειδή δεν υπάρχουν φύλακες 

Σημαντική, αν και προσωρινή, ανάσα φαίνεται πως θα πάρουν τα Μουσεία αλλά και οι Αρχαιολογικές Υπηρεσίες της Θράκης, καθώς αναμένονται άμεσα προσλήψεις νέου προσωπικού, με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.  

Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα που προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ, και αφορά θέσεις εργασίας σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους και εποπτευόμενους φορείς. Όπως φαίνεται η πρώτη προκήρυξη θα αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα καλύψει κενά 2.587 θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα, κυρίως σε ειδικότητες όπως αυτή του νυχτοφύλακα αλλά και του ημερήσιου φύλακα (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). 

Τα Μουσεία αλλά και οι Αρχαιολογικοί Χώροι της Θράκης, που τα τελευταία χρόνια δεινοπαθούν λόγω έλλειψης προσωπικού, θα ενισχυθούν με προσωπικό φύλαξης το οποίο φυσικά και θα καλύψει ένα μεγάλο κενό με επιπτώσεις – όπως άλλωστε είναι λογικό – και στην τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι της περιοχής που λόγω έλλειψης προσωπικού δεν είναι ανοιχτοί προς το κοινό, ή ανοίγουν τις πόρτες τους μόνο μετά από σχετικό αίτημα, γεγονός που αποτρέπει την τουριστική ανάδειξή τους.  

Στην περίπτωση της Ξάνθης, η προκήρυξη αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων (5 θέσεις ), τους Αρχαιολογικούς Χώρους Περιφ. Ξάνθης (2 θέσεις) και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Αβδήρων (2 θέσεις). Προσωπικό φύλαξης αναμένεται να προσληφθεί με το ίδιο πρόγραμμα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής (2 θέσεις), τον Αρχαιολογικό Χώρο Μαρώνειας (3 θέσεις), καθώς και τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Σαμοθράκης  (2 θέσεις), τον Αρχαιολογικό Χώρο Ζώνης Δ. Αλεξανδρούπολης (2 θέσεις) αλλά και το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμότειχου (6 θέσεις). 

Σύμφωνα με την ίδια προκήρυξη, τόσο τα Μουσεία όσο και οι Αρχαιολογικοί Χώροι της χώρας θα ενισχυθούν, πέραν του προσωπικού φύλαξης, και με  αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές, διοικητικούς, εργάτες και καθαριστές.