GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημόσιο: Σχέδιο – σοκ για τους μισθούς – Κατάργηση των μισθολογικών κλιμακίων και μειώσεις

- Η “μετάφραση” δηλώσεων Βαρουφάκη έρχεται με σχέδιο για μισθούς από 700 ως 1.000 ευρώ - Ποιοι θα δουν μειώσεις από 12% και ποιο το νέο ...

- Η “μετάφραση” δηλώσεων Βαρουφάκη έρχεται με σχέδιο για μισθούς από 700 ως 1.000 ευρώ
- Ποιοι θα δουν μειώσεις από 12% και ποιο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
- Με ποιον τρόπο θα διαμορφώνονται οι αμοιβές των εργαζόμενων 
- Προς κατάργηση και η προσωπική διαφορά για τους εργαζόμενους του Δημοσίου

Η φράση του Γιάνη Βαρουφάκη για πιέσεις των δανειστών ώστε οι μισθοί στο Δημόσιο να πέσουν κάτω απ' τα 1.000 ευρώ και να κινούνται μεταξύ 700 και 1.000 ευρώ μηνιαίως... τώρα έχει και τη μετάφρασή της πάνω σε υπαρκτές προτάσεις που ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι και μελετούνται από τους δανειστές.

Ιδού λοιπόν από... κάτω προς τα πάνω (με βάση τις αποδοχές) οι αλλαγές που ετοιμάζουν οι δανειστές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρώτοι απ' όλους οι νεοπροσλαμβανόμενοι που θα προσλαμβάνονται ως δόκιμοι και όχι ως μόνιμοι και θα έχουν για δύο χρόνια αποδοχές μειωμένες σε σχέση με αυτό που σήμερα προβλέπεται κατά 12%.

Οι νέοι κατώτατοι ακαθάριστοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο θα πρέπει να κυμαίνονται από 684 έως 958 ευρώ το μήνα για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Ταυτόχρονα οι δανειστές απαιτούν εδώ και τώρα την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή περίπου 60.000 υπάλληλοι που εργάζονται σε διάφορες Υπηρεσίες του Δημοσίου (στην πλειοψηφία τους στο Υπουργείου Οικονομικών). 

Το τρίτο βήμα, το οποίο αφορά στο σύνολο των εργαζομένων δεν είναι από την διαμόρφωση του μισθού όχι βάσει πτυχίου, θέσης παλαιότητας κλπ που ισχύει σήμερα αλλά βάσει κριτηρίων παραγωγικότητας και αποδοτικότητας.

Το ποια θα είναι αυτά τα κριτήρια, αλλά και ποιοι θα είναι οι κριτές δεν έχει καθοριστεί.
Παράλληλα δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τις αποδοχές, παρά μόνο ότι δεν θα είναι μικρότερες από τις κατώτατες που θα προβλέπονται για τους νεοπροσλαμβανόμενους.