GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βροχή τα “μαϊμού” προνοιακά στην Ξάνθη – Σε 2 μόλις μήνες εντοπίστηκαν 11 νεκροί με επιδόματα!

-Πέθανε η μάνα της αλλά συνέχιζε να εισπράττει τα χρήματα από το επίδομά της  -Υπολογίζεται ότι από τις 11 αυτές περιπτώσεις η ζημιά που...

-Πέθανε η μάνα της αλλά συνέχιζε να εισπράττει τα χρήματα από το επίδομά της 
-Υπολογίζεται ότι από τις 11 αυτές περιπτώσεις η ζημιά που έχει υποστεί το κράτος ξεπερνά τις 40.000 ευρώ 

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης σχετικέ με τα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονταν σε φερόμενους ως δικαιούχους στην περιοχή. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ThrakiToday.com μόνο μέσα στο πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους από τον διασταυρωτικό έλεγχο των αρχείων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων εντοπίστηκαν συνολικά 11 άτομα τα οποία αν και έχουν πεθάνει συνέχιζαν κανονικά να... εισπράττουν χρήματα, ζημιώνοντας το κράτος κατά 40.000 ευρώ! 

Πρόκειται για τις γνωστές υποθέσεις που κατά καιρούς έρχονται στο φως, τα τελευταία χρόνια, και αφορούν κυρίως συγγενικά πρόσωπα ατόμων που λάμβαναν προνοιακά επιδόματα που έχουν αποβιώσει, ωστόσο ο θάνατός τους δεν δηλώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα τα χρήματα να καταβάλλονται κανονικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να τα εισπράττουν οι συγγενείς αυτών. 

Υποθέσεις που... βγάζουν μάτι! 
Ανάμεσα στις κραυγαλέες υποθέσεις που φέρνει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα και αυτή τη Σ.Σ., μιας γυναίκας που γεννήθηκε στη Γενισέα και αναγνωρίστηκε ως δικαιούχος μηνιαίου επιδόματος ύψους 362 ευρώ. Η εν λόγω γυναίκα πληρούσε τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία. 

Το επίδομα της το χορηγούσε μέχρι και πριν από μερικά χρόνια η Νομαρχία, το αντίστοιχο Τμήμα, ενώ από το 2010 η αρμοδιότητα αυτή πέρασε στον Δήμο Ξάνθης. Η Σ.Σ. ωστόσο απεβίωσε στις 15 Αυγούστου του 2014, χωρίς ουδέποτε αυτό να δηλωθεί στην αρμόδια Υπηρεσία με αποτέλεσμα ο τραπεζικός της λογαριασμός να πιστώνεται με προνοιακά επιδόματα και μετά τον θάνατό της μέχρι και το τέλος του έτους. 

Συνολικά καταβλήθηκα 1.634,8 ευρώ τα οποία μετά τον έλεγχο βεβαιώθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα και πρέπει να επιστραφούν πίσω. Τα χρήματα φαίνεται πως τα εισέπραττε η κόρη της θανούσης, μιας και ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού στον οποίον καταβάλλονταν. Η ίδια μάλιστα αναγνωρίζει το χρέος της, δηλώνει ωστόσο αδυναμία για την άμεση επιστροφή των χρημάτων.

Μπήκε, βγήκε φυλακή αλλά το επίδομα, επίδομα
Ακόμη μια υπόθεση που έρχεται στο φως από τη σχετική έρευνα, και αφορά αχρεωστήτως καταβληθέντα προνοιακά επιδόματα στην Ξάνθη, και αυτή μια κατοίκου από το Δροσερό η οποία ζήτησε την χορήγηση μηνιαίου επιδόματος για τα τρία απροστάτευτα παιδιά της, λόγω φυλάκισης του συζύγου της. 

Ο άνδρας της είχε μπει στη φυλακή και κρατείτο στο Κ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας, από το οποίο προσκόμισε σχετική βεβαίωση η ίδια για να εγκριθεί η καταβολή του επιδόματος την 1η Αυγούστου του 2013. Ο φυλακισμένος σύζυγος ωστόσο αποφυλακίστηκε στις 19.9.2013 με την ίδια, αν και είχε αναλάβει με υπεύθυνη δήλωσή της να αναφέρει κάθε μεταβολή στην αρμόδια Υπηρεσία, να το αποκρύπτει με αποτέλεσμα να συνεχίσει κανονικά η μηνιαία καταβολή των επιδομάτων. 

Ωστόσο ο έλεγχος των Υπηρεσιών και η διασταύρωση των στοιχείων αποκάλυψε την αλήθεια με αποτέλεσμα η ίδια να καλείται πλέον σήμερα να επιστρέψει το ποσό των 1.000,78 ευρώ τα οποία βεβαιώθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα σε βάρος της.