GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανεπαρκή στελέχωση της κτηνιατρικής καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας – Ζητούν προσλήψεις!

Για ανεπαρκή στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας Καβάλας κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή του οι Κτηνοτρόφοι της περιοχής.  Χαρακτηριστικά ε...

Για ανεπαρκή στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας Καβάλας κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή του οι Κτηνοτρόφοι της περιοχής. 

Χαρακτηριστικά επισημαίνονται τα κάτωθι:
“Μετά την απόφαση της Περιφέρειας ΑΜΘ που σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για αναστολή της λειτουργίας των αγροτικών κτηνιατρείων Δ.Νέστου και Δ.Παγγαίου, που έρχονται ως συνέχεια της από έτη παύσης λειτουργίας των αγροτικών κτηνιατρείων Δ.Καβάλας και Δ.Θάσου, λόγω έλλειψης κτηνιατρικού και διοικητικού προσωπικού, καλούμε όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ν.Καβάλας με μόνιμο προσωπικό.

Πρόχειρες και προσωρινές λύσεις μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. 

Επίσης γνωρίζοντας ότι οι αρμοδιότητες της κτηνιατρικής υπηρεσίας δεν εξαντλούνται μόνο στον έλεγχο των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αλλά καλύπτουν κι ελέγχους σε σφαγεία, ιχθυόσκαλα, τελωνεία, στην αλυσίδα πώλησης των προϊόντων ζώων, εφιστούμε την προσοχή όλων, στην αδυναμία της κτηνιατρικής υπηρεσίας να ανταπεξέλθει στις ως άνω υποχρεώσεις της.   

Οι πλημμελείς έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα, παρά τις πολλές φορές φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της κτηνιατρικής υπηρεσίας, δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη του ανθρώπινου δυναμικού και προβλήματα που προκύπτουν από αυτή, δημόσιας υγείας και οικονομικής απώλειας για κάποιους ή παράνομου κέρδους για κάποιους άλλους.

Σε περίπτωση μη λύσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα μας αναγκάσει  να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργειά που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών μας”.