GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη Θράκη ο Δ. Κουτσούμπας - Κατέγραψε προβλήματα των αγροτών και της Δημόσιας Υγείας

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε περιοδεία στην Κομοτηνή, όπου  επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κομο...

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε περιοδεία στην Κομοτηνή, όπου  επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κομοτηνής και την περιοχή της Οργάνης. 

Στις 8.00 το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Κύτταρο ενώ κατέγραψε τα προβλήματα που αντίκρισε τόσο στον χώρο της υγείας όσο και στον χώρο της πρωτογενούς παραγωγής. 

Από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής
Κατά την παρουσία του στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, μεταξύ άλλων ανέφερε πως "βρισκόμαστε σήμερα στην Κομοτηνή, στο Νομό Ροδόπης, σε μια επίσκεψη - περιοδεία της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, προκειμένου να ενημερωθούμε από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, οι εργαζόμενοι της περιοχής. Κυρίως το μεγάλο πρόβλημα με το νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου κάνουν μια τεράστια υπεράνθρωπη προσπάθεια όλοι - από το διοικητικό προσωπικό, τη διοίκηση μέχρι τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές - μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με μεγάλες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό για το πολύτιμο αγαθό της υγείας, που έπρεπε να είναι προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κεντρικής εξουσίας και του κράτους συνολικότερα. Και εδώ εντοπίζουμε ξανά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, χρειάζεται άμεση ενίσχυση, χρηματοδότηση των νοσοκομείων και της Κομοτηνής. Φυσικά είναι πρόβλημα που έχουν και αντιμετωπίζουν στο σύστημα υγείας όλα τα νοσοκομεία της χώρας  και απ' αυτήν την άποψη θα συνδράμουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και στη Βουλή με ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφοράς, αλλά και στους αγώνες". 

Για τα προβλήματα των αγροτών
Σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών, ο ίδιος τόνισε πως "υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως ξέρετε, κυρίως με τους αγρότες στην περιοχή, τους κτηνοτρόφους, με τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί. Θα ενημερωθούμε και γι' αυτά τα ζητήματα. Ξέρετε είναι γνωστά τα προβλήματα με την ευλογιά, με τον καταρροϊκό πυρετό, αποζημιώσεις που δεν τους έχουν δοθεί, χρηματοδοτήσεις που εκκρεμούν. Σοβαρά προβλήματα και μάλιστα σε μια χρονιά που είχαμε άσχημες συνθήκες, που έπληξαν παραπέρα και τη ζωική και τη φυτική παραγωγή. Tα προβλήματα είναι όλων μας, είναι κοινά, ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο Νομό, όπως είναι ο Νομός Ροδόπης, που έχει και πλούσιο υπέδαφος και φυσικό κάλλος, αλλά και μεγάλα προβλήματα, όπου όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ζούμε ενωμένοι, χωρίς να μας ενδιαφέρει τι Θεό πιστεύει ο καθένας, τι χρώμα έχει, τι καταγωγή έχει, τι γλώσσα μιλά ή τι ήθη και έθιμα ακολουθεί".