GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κόκκινες γραμμές από τον Δήμο Ξάνθης για την εγκατάσταση των Οίκων Ανοχής – 3 άδειες σε ισχύ

-Συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το μεσημέρι της Παρασκευής Στον καθορισμό του επιτρεπόμενου αριθμού αδειών και τη χωροθέτηση γι...

-Συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το μεσημέρι της Παρασκευής

Στον καθορισμό του επιτρεπόμενου αριθμού αδειών και τη χωροθέτηση για την εγκατάσταση Οίκων Ανοχής στην Ξάνθη προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου, έγινε γνωστό πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 άδειες λειτουργίας Οίκων Ανοχής σε ισχύ, ενώ συνολικά ο ανώτατος αριθμός των διαθέσιμων αδειών ανέρχεται σε 10. 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να αυξήσει τους περιορισμούς κυρίως σχετικά με τους χώρους στους οποίους θα επιτρέπεται η εγκατάσταση Οίκων Ανοχής, αποφασίζοντας αυτή να απαγορεύεται στις δύο εισόδους της πόλης, από ανατολικά μέχρι το ύψος του “ΜΕΤΡΟ” (κοντά στον οικισμό του Δροσερού) και από δυτικά μέχρι το Πετροχώρι. Πρακτικά σε αυτή την έκταση δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία Οίκων Ανοχής, ενώ το απαγορευτικό επεκτείνεται τόσο προς τον οικισμό των Κιμμεριών όσο και προς το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο με κατεύθυνση τη Σταυρούπολη

Άλλωστε, τα μέλη του Οργάνου ενημερώθηκαν σχετικά με το τί ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία, για αντίστοιχες επιχειρήσεις όπως το ότι απαγορεύεται να λειτουργούν Οίκοι Ανοχής κοντά σε σχολεία, σε θρησκευτικούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες και γενικότερα κατοικημένες περιοχές, ενώ εκφράστηκαν και προβληματισμοί σχετικά με την εν γένει παρουσία τέτοιων χώρων. 

Ταυτόχρονα προτάθηκε η μείωση του ανώτατου αριθμού διαθέσιμων αδειών, μιας και όπως επισημάνθηκε το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια είναι περιορισμένο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε πως καλό θα είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εξετάζει κάθε νέο αίτημα για χορήγηση αντίστοιχης άδειας, από τώρα και στο εξής.