GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δράσεις από το ΚΚΕ στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ για την αντιφασιστική νίκη στις 9 Μάη στην πλατεία...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ για την αντιφασιστική νίκη στις 9 Μάη στην πλατεία του οικισμού Χρύσα στην Ξάνθη.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν στίχοι από το «Συντροφικό Τραγούδι» του Τ. Λειβαδίτη. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, Δημήτρη Παπατολίδη. Στην ομιλία τονίστηκε η τεράστια συνεισφορά του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο, της Σοβιετικής Ένωσης, στην συντριβή του φασιστικού στρατού. «Ο ναζισμός – φασισμός είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλιστικού συστήματος που τον χρησιμοποιεί και ενάντια στο εργατικό κίνημα, αλλά και ενάντια στον μεγάλο εχθρό του, το κομμουνιστικό κόμμα. Αποκρύπτεται το γεγονός ότι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βοήθησαν οικονομικά και πολιτικά τους ναζί με σκοπό να τους στρέψουν ενάντια στον κοινό τους εχθρό, το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στον κόσμο, την ΕΣΣΔ. 

Σήμερα, οι επίδοξοι πολιτικοί συνεχιστές της εθνικοσοσιαλιστικής – φασιστικής ιδεολογίας, η φασιστική – ναζιστική χρυσή αυγή επιχειρεί να παρουσιαστεί ως επαναστατική οργάνωση, είναι όμως γέννημα θρέμμα της εξουσίας των καπιταλιστών και πρέπει να απομονωθεί συνολικά από τον εργαζόμενο λαό, ο οποίος πρέπει να ανεβάσει την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του. Η 9η Μάη δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης, είναι η καταγεγραμμένη ιστορική πραγματικότητα της θυσίας εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών για να ηττηθεί ο φασισμός, αλλά και το σύστημα που τον γεννά». 

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ξάνθης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Γιώργος Τσούλος ο οποίος ανέφερε ότι «η πάλη εκατομμυρίων αγωνιστών ενάντια στο φασιστικό τερατούργημα απέδειξε ότι ο φασισμός και ο ιμπεριαλισμός δεν είναι αήττητοι, όταν οι λαοί αποφασίσουν να κάνουν δική τους υπόθεση την απελευθέρωσή τους από τα δεσμά της σκλαβιάς και της εκμετάλλευσης». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία σε τόπο εκτελέσεων αγωνιστών στον οικισμό της Χρύσας.