GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έκλεισε ο δρόμος Κιμμέρια-Πηγάδια από παράνομους μικροπωλητές! Έστησαν ολόκληρο παζάρι

-Βροχή τα παράπονα από αγανακτισμένους πολίτες και επιχειρηματίες που βλέπουν δύο μέτρα και δύο σταθμά  -Επίδειξη δύναμης ή ασυδοσία;   ...

-Βροχή τα παράπονα από αγανακτισμένους πολίτες και επιχειρηματίες που βλέπουν δύο μέτρα και δύο σταθμά 
-Επίδειξη δύναμης ή ασυδοσία;   

Ένα ολόκληρο παράνομο παζάρι στήθηκε το πρωί της Κυριακής στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης, με δεκάδες μικροπωλητές, εγχώριους αλλά και από τη γειτονική Βουλγαρία, να απλώνουν ανενόχλητοι την πραμάτεια τους νεκρώνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Κιμμέρια-Πηγάδια. 

Με αφορμή το χάτιμ, θρησκευτική τελετή των Μουσουλμάνων, που λάμβανε χώρα μέσα στο τζαμί του οικισμού, μικροπωλητές για ακόμη μια φορά έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχουν ζητήσει και να έχουν λάβει άδεια από τον Δήμο για την ανάπτυξη των εμπορευμάτων τους και την κατάληψη του οδοστρώματος. 

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στήθηκαν πάγκοι, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση τον οικισμό των Πηγαδίων διεκόπη! Οδηγοί που διέρχονταν από την περιοχή έρχονταν αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη μιας και δεν γνώριζαν πως ο δρόμος θα κλείσει, γεγονός που προκάλεσε έντονη αναστάτωση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από την Αστυνομία έγινε γνωστό πως υπάρχει σχετική απόφαση για το κλείσιμο του δρόμου, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ωστόσο δεν κοινοποιήθηκε στον Τύπο ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στήνεται παράνομο παζάρι κατά μήκος του Νομού, ενώ παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις αλλά και διαβεβαιώσεις περί ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου αυτό φαίνεται πως καλά κρατεί, και μάλιστα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των αρμοδίων. 

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τις κινητοποιήσεις αλλά και τις επικοινωνιακές κορώνες αιρετών και φορέων της περιοχής με στόχο την πάταξη της “γάγγραινας” που ακούει στο όνομα παράνομο εμπόριο, αλλά και τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των πολιτικών ηγετών του Νομού για την ενεργοποίηση μεικτών κλιμακίων ελέγχου (ΚΕΛΑΥΕ) για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Όλα αυτά βέβαια, τη στιγμή που οι νόμιμοι επιχειρηματίες, που βάλλονται από παντού τα τελευταία χρόνια, αιμορραγούν και όπως είναι φυσικό νιώθουν απροστάτευτοι αλλά και παιδιά ενός κατώτερου θεού.