GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαμαρτυρία με... λουλούδια στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας

Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξε η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, την Τρίτη. Στο πλαίσιο...

Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξε η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, την Τρίτη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, η διοίκηση του σωματείου μοίρασε στα μέλη του από ένα λουλούδι.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, επειδή, όπως υποστηρίζουν, ορατός είναι ο κίνδυνος να οδηγηθούν σε προσωρινό κλείσιμο κάποιες από τις κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος, λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού, μετά και από τη νέα εγκύκλιο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή καλούνται γιατροί και νοσηλευτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου Καβάλας να επιστρέψουν εντός των επόμενων ημερών στα Κέντρα Υγείας όπου είναι δηλωμένες οι οργανικές τους θέσεις. 

Μάλιστα, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Κατερίνα Πετράκη υπογράμμισε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό ήδη κυμαίνονται σε ποσοστό 45%, το οποίο θα αυξηθεί, εφόσον τεθεί σε εφαρμογή η εντολή της 4ης Υ.ΠΕ.

«Η κατάσταση που ζούμε», τόνισε η κ. Πετράκη, «είναι πρωτόγνωρη στον χώρο της υγείας και δε συναντάται σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. Με ένα σύστημα υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, οι νοσηλευτές καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυτό το έργο. Επιλέξαμε αυτή τη διαμαρτυρία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εδώ και πέντε μήνες, οι νοσηλευτές είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες».

Αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζονται και στο νοσοκομείο Καβάλας η κ. Πετράκη τόνισε ότι «οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη παγίδα. Το 2013 δημοσιοποιήθηκε ένας οργανισμός του νοσοκομείου, με τον οποίο οι οργανικές θέσεις υπέστησαν «κούρεμα». Τα σημερινά στοιχεία που διαρρέουν προς τα έξω είτε το Υπουργείο Υγείας είτε η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας είναι πλασματικά, καθώς μιλάμε για έναν μνημονιακά «κουρεμένο» οργανισμό. Επειδή λειτουργούμε με τον οργανισμό του 2009, οι πραγματικές ελλείψεις σε όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου Καβάλας αγγίζουν το 45% με 50%».

Η κ. Πετράκη τόνισε ακόμα ότι αυτό το μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο. «Με εντολή της 4ης Υ.ΠΕ.», σημείωσε, «οι γιατροί κι οι νοσηλευτές, των οποίων οι οργανικές θέσεις βρίσκονται στα Κέντρα Υγείας, αλλά καλύπτουν πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου, θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Υπάρχουν ήδη 20 άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μέσα στο 2015. Αντιλαμβάνεστε ότι αν αποχωρήσουν 12 άτομα από το προσωπικό, τότε θα μιλάμε για επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου».