GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα 10 καλύτερα «άγνωστα» νησιά της Ευρώπης η Σαμοθράκη - Εντυπωσιακό αφιέρωμα του Guardian

-Η λίστα του Guardian με τα 10 ομορφότερα και σχετικά άγνωστα νησιά της Ευρώπης ΕΔΩ Η γραφική Αίγινα και η πανέμορφη Σαμοθράκη περιλαμ...

-Η λίστα του Guardian με τα 10 ομορφότερα και σχετικά άγνωστα νησιά της Ευρώπης ΕΔΩ

Η γραφική Αίγινα και η πανέμορφη Σαμοθράκη περιλαμβάνονται στη λίστα-αφιέρωμα που δημοσίευσε σήμερα ο Guardian με τα δέκα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά, τα οποία δεν είναι και τόσο γνωστά παγκοσμίως.

Αυτοί οι εκλεκτοί παράδεισοι είναι ιδανικοί για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη των τουριστών και να περάσουν τις διακοπές τους με γαλήνιους περιπάτους, ενδιαφέροντα θαλάσσια σπορ ή απλώς απολαμβάνοντας την ηρεμία και τη θάλασσα.

«Έρχεστε για τα θαλασσινά, μένετε για τη γαλήνη», αναφέρει το δημοσίευμα για την Αίγινα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μικρή απόσταση του νησιού από την πρωτεύουσα και στις εκλεκτές ψαροταβέρνες που μένουν αξέχαστες στους επισκέπτες. Το νησί ενδείκνυται επίσης για μακρινούς περιπάτους ανάμεσα σε ερείπια εκκλησιών, πανέμορφα λιβάδια με αγριολούλουδα και απόκρημνους λόφους.

Όσο για τη Σαμοθράκη, το αφιέρωμα εκθειάζει την παρθένα φυσική ομορφιά του νησιού και τα πολυάριθμα αρχαία μνημεία του. «Εκτός από την ποικιλία των μονοπατιών πεζοπορίας, την ειδυλλιακή διαδρομή μέχρι τους καταρράκτες και τις απομονωμένες παραλίες, το απόκοσμο προφίλ του νησιού συμπληρώνουν και οι θρυλικές θερμές πηγές του», σημειώνει το άρθρο.

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα του Guardian με τα 10 ομορφότερα και σχετικά άγνωστα νησιά της Ευρώπης
1. Νησιά Lyngør, Νορβηγία
2. Mljet, Κροατία
3. Αίγινα, Ελλάδα
4. Fehmarn, Γερμανία
5. Inis Oírr, Ιρλανδία
6. Belle-Île en Mer, Γαλλία
7. Νησιά Cíes, Ισπανία
8. Hiiumaa, Εσθονία
9. Σαμοθράκη, Ελλάδα
10. Νήσος Margaret, Ουγγαρία