GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παλιοσίδερα ο μηχανολογικός εξοπλισμός της ΕΒΖ στην Ξάνθη – Κουφάρι που ρημάζει!

-Έκκληση στους παραγωγούς του Έβρου να καλλιεργήσουν τεύτλα για να λειτουργήσει το εκεί εργοστάσιο  Σε παλιοσίδερα φαίνεται πως μετατρ...

-Έκκληση στους παραγωγούς του Έβρου να καλλιεργήσουν τεύτλα για να λειτουργήσει το εκεί εργοστάσιο 

Σε παλιοσίδερα φαίνεται πως μετατράπηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που αραχνιάζει πλέον στην Ξάνθη και έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη μεγάλο κουφάρι της ΒΙ.ΠΕ. 

Ο εξοπλισμός των εργοστασίων τόσο της Ξάνθης όσο και της Λάρισας, μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός ήδη εδώ και αρκετούς μήνες έχει αποψιλωθεί πλήρως. 

Στην περίπτωση της Ξάνθης οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που είχαν απομείνει και απασχολούνταν στο εργοστάσιο μεταφέρθηκαν στην Ημαθία, όταν και η ΕΒΖ ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην περιοχή, κάτι που παρά τις αντιδράσεις αλλά και τις κινητοποίησες των εργαζομένων δεν κατέστη εφικτό να ανατραπεί μέχρι και σήμερα. 

Έκκληση για παραγωγή τεύτλων 
Την στιγμή, εκκληση στους παραγωγούς του Έβρου να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια που έχουν απομείνει και να καλλιεργήσουν με τεύτλα όσα χωράφια γίνεται, ώστε να συμπληρωθεί η κρίσιμη μάζα στρεμμάτων που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, απηύθυνε η ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αφήνοντας, ταυτόχρονα, υποσχέσεις και για εξελίξεις στην αποπληρωμή της ολοκληρωμένης του 2012 και 2013.

Οι προτροπές του αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, όσο και του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη ήταν σχεδόν πιεστικές προς τους τευτλοπαραγωγούς της περιοχής και διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της επιτόπιας επίσκεψης, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο εργοστάσιο της ζαχαροβιομηχανίας στην Ορεστιάδα.

Επί περισσότερο από 1,5 ώρες το «δίδυμο» των επικεφαλής του ΥπΑΑΤ, πλαισιωμένοι και από τα στελέχη της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν με παραγωγούς τεύτλων από την ευρύτερη περιοχή, μηχανάτορες, καθώς και εργαζόμενους στην τοπική «παροπλισμένη» μονάδα της ΕΒΖ ΑΕ και προσπάθησαν να τους πείσουν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επαναφέρει σε λειτουργία από φέτος το εργοστάσιο και να κρατήσει τη βιομηχανία, εν συνόλω, σε βιωσιμότητα, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν και εκείνοι.
(Με πληροφορίες από Agronews)