GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ολικό λίφτινγκ στο Δημοτικό Πάρκινγκ της Ξάνθης - "Θέμα ημερών η λειτουργία του από ιδιώτη"

-Ο Δήμος αποφάσισε και το παραχώρησε σε ιδιώτη αλλά μετά από μήνες... παραμένει ακόμη κλειστό -Προχώρησαν σε μια σειρά από παρεμβάσεις ώ...

-Ο Δήμος αποφάσισε και το παραχώρησε σε ιδιώτη αλλά μετά από μήνες... παραμένει ακόμη κλειστό
-Προχώρησαν σε μια σειρά από παρεμβάσεις ώστε να ολοκληρωθεί η τελική μεταβίβαση 
-Ο Δήμος το έκανε... καινούργιο για να το δώσει στον ιδιώτη που κέρδισε τη δημοπρασία  

Θέμα ημερών χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος την επαναλειτουργία του Δημοτικού Πάρκινγκ της πόλης, το οποίο ως γνωστόν έχει μεταβιβαστεί σε ιδιώτη ωστόσο εδώ και μήνες λόγω μια σειράς από προβλημάτων που έχουν ανακύψει δεν έχει παραδοθεί ακόμη προς χρήση. 

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν και τέθηκε σχετικό ερώτημα από τον κ. Νίκο Ανταμπούφη, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους της καθυστέρησης αλλά και το κόστος με το οποίο έχει επιβαρυνθεί ο Δήμος από αυτή την εξέλιξη. 

Απαντώντας σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Τσέπελης έκανε λόγο για μια σειρά από παρεμβάσεις οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν από πλευράς του Δήμου για να μεταβιβαστεί το Δ. Πάρκινγκ, ενώ ανέφερε πως αυτές έχουν πλέον ολοκληρωθεί και εκκρεμεί μόνο η μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας στον πλειοδότη.  

“Οι εργασίες αφορούσαν τον εξαερισμό, την πυρόσβεση, κάποια ηλεκτρομηχανολογικά, την υγρομόνωση του κτιρίου αλλά και την τοποθέτηση μηχανισμού ανίχνευσης μονοξειδίου” τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης, εξηγώντας πως αυτές πραγματοποιήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και έτσι δεν επιβαρύνθηκε ο Δήμος, πλην του μηχανισμού ανίχνευσης αλλά και κάποιων άλλων εργασιών που δόθηκαν σε τρίτους. “Κατά τη διάρκεια των εργασιών αντικαταστάθηκε και ο εγγυητής του ιδιώτη, ενώ πάρθηκε σχετική απόφαση και από την Οικονομική Επιτροπή και έχει σταλθεί για έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη” πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Πάρκινγκ έχει απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία, μιας και κατά καιρούς υπήρξαν αντίστοιχες δεσμεύσεις ότι τα προβλήματα έχουν επιλυθεί και η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί, οι οποίες ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν. Υπενθυμίζεται πως το Δ. Πάρκινγκ τα τελευταία χρόνια πριν δημοπρατηθεί για να αξιοποιηθεί από ιδιώτη είχε κυριολεκτικά αφεθεί στην μοίρα του, ενώ αντιμετώπιζε μια σειρά από προβλήματα τα οποία άλλωστε αποτέλεσαν μια από τις προφάσεις της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου για την μεταβίβασή του σε χέρια ιδιωτών.