GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στον Παυλόπουλο Δήμαρχος και Μητροπολίτης για Αστυνομική Σχολή και στρατόπεδο «Αναλογίδη»

-Στα 96α Ελευθέρια της Ξάνθης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου  Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυ...

-Στα 96α Ελευθέρια της Ξάνθης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με τον Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμων. 

Οι δύο άνδρες έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους με τον κ. Παυλόπουλο ζήτησαν την παρέμβασή του για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου «Αναλογίδη» στην ορεινή Σταυρούπολη αλλά και την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής. Όπως είναι γνωστό, το πρώτο που λειτουργούσε ως κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων κατέβασε ρολά πριν από μερικά χρόνια προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ενώ στέρησε σημαντικά έσοδα και από την τοπική κοινωνία της περιοχής. Από την άλλη, η Αστυνομική Σχολή έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, και πάρα τις διαβεβαιώσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας περί “προσωρινής” απόφασης, μέχρι και σήμερα παραμένει κλειστή. 

Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 96α Ελευθερία της Ξάνθης, πρόταση που ο ίδιος έκανε αποδεκτή.  

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος επισημαίνει πως “την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την προγραμματισμένη, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα επίσκεψή του, ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε την παρέμβασή του, για επάνδρωση και επαναλειτουργία του στρατοπέδου «Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη και για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Ξάνθη.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε, ότι μεταφέρει το πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων της περιοχής και τον προσκάλεσε στα Ελευθέρια της Ξάνθης, στις 4 Οκτωβρίου, όπως παραστεί και τιμήσει με την παρουσία του, τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 96α  Ελευθέρια της Ξάνθης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε δεκτή την πρόσκληση του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Προέδρου στις επετειακές εκδηλώσεις των Ελευθερίων, κατά τις οποίες θα υποδεχτούν μαζί με τις αρχές, τους φορείς και όλο τον λαό της Ξάνθης, τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της πατρίδας μας, στην πόλη μας”.