GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανανεώθηκε η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Για μια ακόμη διετία ανανεώθηκε η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης...

Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Για μια ακόμη διετία ανανεώθηκε η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Στην αντίστοιχη θέση στην Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης.

Η παραμονή της κυρίας Ράικου στη θέση αυτή κρίνεται ως σημαντική, αφού εκκρεμούν στην Εισαγγελία Διαφθοράς κρίσιμες δικογραφίες που αφορούν στη διακίνηση «μιζών» εκατομμυρίων ευρώ τόσο για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών, όσο και για άλλες υποθέσεις που αφορούν τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η ανανέωση της θητείας της κυρίας Ράικου και η τοποθέτηση του κ. Ζήση έγινε από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις του ΑΔΣ προήχθησαν σε αρεοπαγίτες 13 πρόεδροι Εφετών, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μια Εισαγγελέας Εφετών, ενώ έγιναν και άλλες προαγωγές εισαγγελικών λειτουργών.

Ειδικότερα, σε αρεοπαγίτες προάγονται οι εξής 13 πρόεδροι Εφετών: Μαρίας Νικολακέα, Αβροκόμη Θούα, Νικήτας Χριστόπουλος, Πέτρος Σαλίχος, Ιωάννης Φιοράκης, Ιωάννης Μπαλιτσάρης, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Γεώργιος Μιχολιάς, Αλεξάνδρα Κακκαβά, Αγγελική Τζαβάρα, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαιτζή και Νικόλαος Τσάκος.
Ακόμη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προάγεται η Εισαγγελέας Εφετών Άννα Ζαίρη και σε Εισαγγελείς Εφετών προάγονται οι αντεισαγγελείς Εφετών Αργυρός Δημόπουλος και Λάμπρος Σοφουλάκης.

Τέλος, σε αντεισαγγελείς Εφετών προάγονται οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών: Δημήτριος Παικόπουλος, Ιωάννα Κατσή και Χαράλαμπος Τζώνης.