GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μ. Αμοιρίδης: "Βάζουν φρένο στην άμεση αύξηση της Τουριστικής κίνησης στην ΑΜΘ"

Για το μείζον ζήτημα της άρσης του απαγορευτικού για τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας τοποθετείτα...

Για το μείζον ζήτημα της άρσης του απαγορευτικού για τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας τοποθετείται με το δικό του σχόλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. 

Όπως σημειώνει ο ίδιος, "η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απαιτεί τα αυτονόητα. Ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Παυλίδης, έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες και επαφές σχετικά. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε η διαχρονική αδράνεια ή άγνοια των Κυβερνήσεων μας, να ακυρώνουν πλεονεκτήματα έργων που στοίχισαν εκατομμύρια ευρώ στον Ελληνικό λαό και να βάζουν φρένο στην δυνατότητα άμεσης αύξησης της τουριστικής κίνησης της ΠΑΜ-Θ. 

Παρόμοια η ''αδράνεια'' τους και στο θέμα της Βίζας 72 ωρών, όταν αυτή ισχύει ήδη για τα νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Κως κα) .

 Όχι μόνο δεν είναι λογικά αλλά αρχίζουν να δείχνουν και περίεργα, για να μην πούμε ύποπτα, εκτός προτεραιοτήτων των Αθηναϊκών κέντρων εξουσίας και των κύκλων γύρω από αυτά.

Αγορές εκατομμυρίων κατοίκων, όπως η Ρουμανία , η Βουλγαρία, η Μολδαβία και η Ουκρανία, θα μπορούν εύκολα να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. 

Ποια συμφέροντα δεν το θέλουν αυτό; Ιδιαίτερα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο όπου η αύξηση των αλλοδαπών επισκεπτών μας είναι ζητούμενο, έχοντας κατά νου ότι παραδοσιακές αγορές όπως η Ρωσία και η Γερμανία, φαίνεται να δείχνουν μία γενικότερη κάμψη για φέτος, όσον αφορά τις προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα.

Η προσπάθειες για εντονότερη προβολή και διεκδίκηση μεγαλύτερης αναγνώρισης και επισκεψιμότητας από τις Βαλκανικές χώρες, που κάνουμε ως Περιφέρεια σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, δεν είναι δυνατό να ακυρώνονται επειδή κάποιοι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να δούνε την πραγματικότητα.

Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί και δικαιούται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη."