GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σήκωσαν στο πόδι το Αεροδρόμιο της Καβάλας – Χόρεψαν συρτάκι τουρίστες από τη Σουηδία (+VIDEO)

-Με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχθηκε το πρώτο γκρουπ τουριστών Ένα μεγάλο πάρτι για την υποδοχή το...

-Με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχθηκε το πρώτο γκρουπ τουριστών

Ένα μεγάλο πάρτι για την υποδοχή του πρώτου γκρουπ τουριστών που κατέφθασε από τη Σουηδία στην περιοχή έστησε το πρωί του Σαββάτου το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”, στην Καβάλα. 

Πατώντας το πόδι του στο ελληνικό έδαφος οι δεκάδες τουρίστες από τη μακρινή χώρα αντίκρισαν τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Αμοιρίδη μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστα Αντωνιάδη να τους περιμένουν στον άφιξης, καλωσορίζοντάς τους στην περιοχή, ευχόμενοι παράλληλα καλή διαμονή. 


Η συνέχεια ωστόσο φάνηκε να ξαφνιάζει τους επισκέπτες από τη Σουηδία μιας και στον χώρο αναμονής για την παραλαβή των αποσκευών τους είχε στηθεί μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα από την περιοχή, όπως γλυκά, λάδι, ελιές, πετιμέζι και κρασιά ενώ ακολούθησε χορός με παραδοσιακούς ήχους από την περιοχή αλλά και το παγκοσμίως γνωστό συρτάκι, στο οποίο συμμετείχαν με μεγάλη χαρά οι τουρίστες. 

Η πτήση SAS-7853 έφτασε στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στις 10.45 το πρωί του Σαββάτου ενώ όπως εξηγεί ο κ. Αμοιρίδης στόχος του welcome party δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος στους τουρίστες, ώστε να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή που επισκέφθηκαν και να νιώσουν καλοδεχούμενοι. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε πέραν των παραδοσιακών χορών και εδεσμάτων, στους τουρίστες δόθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό με φωτογραφίες από την Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και πληροφορίες για την περιοχή. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, τόνισε πως το άνοιγμα προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης αποτελεί έναν από τους στόχους της Περιφέρειας, καθώς σημείωσε πως η προσέλκυση τουριστών από εκείνες τις περιοχές μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για την τοπική κοινωνία. 

“Φέτος το καλοκαίρι περιμένουμε 14 αεροπορικές εταιρίες που εκτελούν πτήσεις από 24 Ευρωπαϊκές πόλεις στο Αεροδρόμιο της Καβάλας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε μια ποικιλία στον Τουρισμό και έτσι πέραν από την κύρια στόχευσή μας, που είναι οι Βαλκανικές χώρες, θέλουμε να μπούμε δυναμικά και στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως η Σουηδία και η Γερμανία, από τις οποίες υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών που έρχεται στην Ελλάδα αλλά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών επιλέγει την περιοχή μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να προσθέσει πως “θέλουμε ποικιλία στον Τουρισμό. Με αυτή την γιορτή σήμερα προσπαθούμε να αναδείξουμε την περιοχή ώστε να έχουμε και περισσότερους επισκέπτες τόσο φέτος όσο και του χρόνου. Αυτές οι μικρές τελετές υποδοχής έχουν μεγάλο νόημα και ουσία για τους επισκέπτες, αισθάνονται ότι είναι καλοδεχούμενοι και αυτό το εκτιμούν. Δημιουργείται ένα θετικό κλίμα και αυτό σίγουρα είναι ωφέλιμο”.