GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βούλιαξε το Αμφιθέατρο για την παράσταση του 3ου ΓΕΛ – Εντυπωσιακοί οι μαθητές (+VIDEO)

-Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές της Θεατρικής Ομάδας του Σχολείου  Τη θεατρική παράσταση “Ποιος είδε το παρελθόν (του...

-Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές της Θεατρικής Ομάδας του Σχολείου 

Τη θεατρική παράσταση “Ποιος είδε το παρελθόν (του) και και δεν το φοβήθηκε;” παρουσίασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Αμφιθέατρο τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας. 

Έχοντας στις αποσκευές τους ένα ευρηματικό σενάριο με καυστικό χιούμορ και έντονο μυστήριο, οι μαθητές ξεκίνησαν το θεατρικό τους ταξίδι πάνω στο σανίδι, προσφέροντας ένα άρτιο αποτέλεσμα που φάνηκε να ικανοποιεί ακόμη και το πιο απαιτητικό κοινό. 

Σενάριο που θα ζήλευαν και επαγγελματίες 
Η Θεατρική Ομάδα του Σχολείου, που δουλεύει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μάλιστα σε εξωσχολικές ημέρες και ώρες, παρουσιάζει εδώ και 9 χρόνια τα έργα της στο ευρύ κοινό της πόλης, τα οποία συγγράφουν μαθητές, σκηνοθετούν οι ίδιοι υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους και, τελικώς, παρουσιάζουν στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. 

Φέτος, το έργο της συγγραφής ανέλαβε ο μαθητής της Β' Λυκείου Οδυσσέας Λομβαρδέας, που αποδείχθηκε και πολυμήχανος αλλά και ταλαντούχος, με το τελικό αποτέλεσμα να ενθουσιάζει. Σκηνές γεμάτες καυστικό χιούμορ, διανθισμένες από τις εξαιρετικές ερμηνείες των μαθητών αλλά και τα εντυπωσιακά σκηνικά που κατασκεύασαν επίσης μαθητής του Σχολείου, προσέφεραν στιγμές γέλιου αλλά και κοινωνικού προβληματισμού μιας και η παράσταση, σε δεύτερο πλάνο, προσέφερε τροφή για σκέψη αλλά και προβληματισμό. Όπως άλλωστε επισημάνθηκε και από τους ίδιους τους δημιουργούς, το έργο ήταν αφιερωμένο σε παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. 

Η γρήγορη εναλλαγή προσώπων και σκηνικών κρατούσε το κοινό σε εγρήγορση ενώ οι μαθητές κατάφεραν κυριολεκτικά να κερδίσουν με το σπαθί τους το θερμό χειροκρότημα του πλήθους, με το Αμφιθέατρο να γεμίζει και δεκάδες θεατές να παρακολουθούν επί 1,5 και πλέον ώρα την παράσταση στο όρθιο. 

Η πλοκή
Το έργο διαδραματίζεται σε ένα Ελληνικό νησί όπου πέντε νέα παιδιά σμίγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στο νησί ετοιμάζονται για το ετήσιο πανηγύρι, όμως ένας φόνος έρχεται να διαταράξει την γιορτινή ατμόσφαιρα, οδηγώντας τους πέντε νεαρούς σε έναν αγώνα δρόμου για τη λύση του μυστηρίου. 

Στο νησί βρίσκεται και ο δαιμόνιος αστυνόμος Σαϊνογλου μαζί με τη σύζυγό του, δικαστικό, που αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Μια σειρά από κωμικοτραγικές καταστάσεις φέρνουν στο φως τη λύση στο μυστήριο ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης η μουσική και ο χορός περιπλέκονται αρμονικά στα πόδια των πρωταγωνιστών, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. 

Αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς
Πριν την έναρξη της παράστασης, η οποία όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει έργα που παρουσιάζουν στο κοινό επαγγελματίες του είδους, μαθητές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό για τους συντελεστές του έργου, αλλά και την πλοκή, και όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί προϊόν ομαδικής και σκληρής δουλείας.