GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


2ήμερο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην Ξάνθη

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την αναζωπύρωση και την όξυνση ενός ιδιαιτέρως ανησυχητικού φαινομένου που αποτελεί πλέον σοβαρότατο κο...

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την αναζωπύρωση και την όξυνση ενός ιδιαιτέρως ανησυχητικού φαινομένου που αποτελεί πλέον σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα. Πρόκειται για την  άνοδο του φασισμού, του ρατσισμού και την επανεμφάνιση στην πολιτική και κοινωνική ζωή της ναζιστικής ιδεολογίας. 

Απέναντι σε αυτό τα επικίνδυνο φαινόμενο επιβάλλεται ο εξοπλισμός των πολιτών με όλα εκείνα τα εφόδια που κάνουν την κοινωνία ικανή να αντιμετωπίσει τη ναζιστική προπαγάνδα και να υπερασπιστεί τον ανθρώπινο πολιτισμό. Θεωρώντας, συνάμα, το σχολείο καθρέφτη όλων των σημαντικών, κοινωνικών εξελίξεων υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα οι εκπαιδευτικοί να αντιλαμβάνονται έγκαιρα το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη ναζιστική ακροδεξιά για να είναι νικηφόρος δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από τον αγώνα για ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο.

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης, ο Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Αποφοίτων ΕΠΑΘ και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα αναφερόμενα σοβαρά ζητήματα του καιρού μας  διοργανώνουν το πρώτο διήμερο αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό  φεστιβάλ, στις 8 & 9 του Μάη, στην πόλη της Ξάνθης. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιγράφεται ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 8 Μαΐου: Εργατικό Κέντρο Ξάνθης 
7:30 μ.μ: Ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με τους:  Σπύρο Μαρκέτο, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης  και  Μπάμπη Κουρουνδή, δικηγόρο, με θέματα:
 « Η Εκπαίδευση μπροστά στην απειλή του φασισμού» 
 « Η Δίκη της Χρυσής Αυγής και η σημασία της. 70 χρόνια από τη Δίκη της Νυρεμβέργης»

Σάββατο 9 Μαΐου: Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
5:30 μ.μ. Σεμινάριο με θέμα: «προσεγγίζοντας το θέμα των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω βιωματικών δράσεων και τεχνικών δράματος». Το σεμινάριο συντονίζουν οι εκπ/κοί: Λεμονιά Τσεκούρα & Λία Δαμιανάκη. 
7:30 μ.μ. Ομιλία - ανοιχτή συζήτηση με το Γιώργο Τσιάκαλο, καθηγητή παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα. «Το σχολείο ενάντια στο ρατσισμό και στη ναζιστική ιδεολογία».
9:30 μ.μ. Συναυλία στο ανοιχτό θεατράκι της κεντρικής πλατείας Ξάνθης με το συγκρότημα ‘’Cycle of Confusion’’ σε Rock/ Alternative μουσική και τον  Baris Turkenis σε  Rock & έντεχνες μπαλάντες. 

*Το σεμινάριο «προσεγγίζοντας το θέμα των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω βιωματικών δράσεων και τεχνικών δράματος» απευθύνεται σε εκπ/κούς Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 
Για τους εκπ/κούς της Α/θμιας εκπ/σης οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στη Γιαννακίδου Χαρίκλεια τηλ. 6944867948
Για τους εκπ/κούς Β/θμιας Εκπ/σης στη Λεμονιά Τσεκούρα τηλ. 6947202023