GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξέφρενη καταδίωξη δουλέμπορου από τον Έβρο στην Καβάλα! Τραυματίστηκαν 5 άτομα

Συνελήφθη το Σάββατο (18-4-2015) τις πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυν...

Συνελήφθη το Σάββατο (18-4-2015) τις πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, το Σάββατο (18-4-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης (πλησίον διοδίων Ιάσμου), οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης έκαναν σήμα στάσης στον 39χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή των δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας. 

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στην πόλη της Καβάλας, όπου κινούμενος σε μονόδρομο συγκρούσθηκε με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ), που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός και στη συνέχεια προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Ακολούθως, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα κα τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. 

Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρά ο αλλοδαπός διακινητής, τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες και ο οδηγός του Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο 39χρονος παρέμεινε για νοσηλεία.   

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.   

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον δράστη περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.  

Κατασχέθηκαν:
ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
μια (1) πινακίδα κυκλοφορίας
το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ 
τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.