GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σκόραρε αλλά δεν κέρδισε η Skoda Ξάνθη στην σχεδόν άδεια Τούμπα - Γνώρισε την ήττα

Στα πλαίσια τα 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με σκορ 2-1....

Στα πλαίσια τα 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με σκορ 2-1. 

Οι γηπεδούχοι σκόραραν μία φορά στο πρώτο ημίχρονο και άλλη μία στην επανάληψη με τον Παπαδόπουλο φτάνοντας στους βαθμούς της νίκης ενώ η ξανθιώτικη ομάδα που προσπάθησε, έμεινε στο γκολ της μείωσης από τον Κλέιτον στο 73’.

Περιγραφή αγώνα
Μετά από το προγραμματισμένο «ρεπό» λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων η Superleague συνεχίστηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου με τις αναμετρήσεις της 30ής αγωνιστικής. Η SKODA ΞΑΝΘΗ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ σε μία αναμέτρηση από την οποία ζητούσε βαθμολογικό όφελος προκειμένου να συνεχίσει να διεκδικεί θέση στην 5άδα του σχετικού πίνακα και ταυτόχρονα την είσοδο στα play off.

Οι γηπεδούχοι με νέο προπονητή τον Γιώργο Γεωργιάδη και την 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έψαχναν την 10η φετινή τους νίκη στην Τούμπα προκειμένου να φτάσουν τους 57 βαθμούς και να «κλειδώσουν» την θέση τους στις ψηλές θέσεις του σχετικού πίνακα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχονταν από μία νίκη (Εργοτέλη), μία ισοπαλία (Αστέρα Τρίπολης) και δύο ήττες (ΠΑΟ, Πανθρακικό) στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ομάδας στην προσπάθειά του για τους τρεις βαθμούς της νίκης παρέταξε τους παρακάτω παίκτες στο παιχνίδι ενάντια στην SKODA ΞΑΝΘΗ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδη, Ρατς, Τζαβέλλα, Βίτορ, Τζιόλη, Κάτσε, Παπαδόπουλο, Μακ, Περέιρα και Αθανασιάδη.

Από την δική της μεριά η ξανθιώτικη ομάδα είχε στο πλευρό της το… αήττητο σερί από την αρχή του 2015 - γνωρίζοντας την ήττα μόνο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό – και προερχόμενη από τρεις νίκες (Παναιτωλικό, ΟΦΗ και Ατρόμητο) στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος έφτασε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, στους οποίους ήθελε να προσθέσει άλλους τρεις και να πλησιάσει στη μία νίκη τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην προσπάθειά του αυτή επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κυριακίδη, στην άμυνα τους Μπαξεβανίδη, Παπάζογλου, Γούτα, Γκομσί, στο κέντρο τους Ομπόντο, Παπαστεριανό, Λουσέρο, Σολτάνι και Κλέιτον και τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Με ένα γκολ αλλά χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αξιοποιήσει την μοναδική καλή του στιγμή προς την εστία του Κυριακίδη με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 21’ σε ένα χρονικό εύρος που και οι δύο ομάδες είχαν καλά διαστήματα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ πρώτη με τις δύο καλές στιγμές του Κλέιτον αλλά οι γηπεδούχοι σκόραραν και απείλησαν στη συνέχεια.

Τρεις αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης, δύο για τους φιλοξενούμενους και μία για τον ΠΑΟΚ. Ο Νομπόα πήρε τη θέση του τραυματία Τζιόλη και οι Βασιλακάκης – Μπέρτος των Παπαστεριανού – Γκομσί. Στο ξεκίνημα η SKODA ΞΑΝΘΗ προσπάθησε να μπει επιθετικά αλλά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν γρήγορα την πρωτοβουλία. Έχασαν δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό και με τον ίδιο σκόρερ λίγο αργότερα, τον Παπαδόπουλο έφτασαν στο 2-0 βάζοντας τις βάσεις για την επιτυχία. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να αντιδράσει και στο 60’ απείλησε με το άστοχο σουτ του Σολτάνι και στο 65’ με την εντυπωσιακή κεφαλιά του Λουσέρο και την απόκρουση του Ιτάνζ. Στο λεπτό αυτό ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας έκανε και την 3η του αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Ράνο αντί του Καπετάνου. Οι προσπάθειές της ανταμείφτηκαν με την μείωση του σκορ στο 73’. Ο Τζαβέλλας έκανε λάθος και ο Κλέιτον που κυνήγησε την φάση κέρδισε την μπάλα, έκανε το πλασέ και «έγραψε» το 2-1 δίνοντας περισσότερο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Η SKODA ΞΑΝΘΗ σταδιακά ανέβαζε την πίεσή της για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης όμως δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό και το 2-1 σφράγισε την αναμέτρησης. Αρκετά νεύρα και κίτρινες στο φινάλε του αγώνα.

Οι καλύτερες στιγμές
9’ Σολτάνι και Κλείτον συνδυάζονται μέσα στην περιοχή, όμως του σουτ του Βραζιλιάνου υπό πίεση φεύγει ψηλά άουτ.
20’ Καπετάνος και Κλέιτον συνδυάστηκαν με τον δεύτερο να περνά δύο αντιπάλους αλλά πριν κάνει την τελική επιλογή τον έκοψε ο Μακ.
21’ Σέντρα του Κάτσε, κεφαλιά του Παπαδόπουλου και 1-0.
22’ Ο Αθανασιάδης πήρε την πάσα του Τζιόλη αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
42’ Το σουτ του Περέιρα πέρασε ψηλά άουτ.
53’ Δύο επεμβάσεις από τον Κυριακίδη σε σουτ του Περέιρα και του Μακ.
54’ Ο Παπαδόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.
60’ Το σουτ του Σολτάνι πέρασε άουτ.
65’ Σέντρα του Μπέρτου, κεφαλιά του Λουσέρο σε κόρνερ ο Ιτάνζ.
73’ Ο Κλέιτον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζαβέλλα και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1

Διαιτητές
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου)
Β' Βοηθός: Τρύφωνας Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών)
Κίτρινες: 26’ Μακ, 28’ Καπετάνος, 87’ Βασιλακάκης, 92’ Μπέρτος, 93’ Μπαξεβανίδης, 94’ Σολτάνι
Κόκκινη:

Συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Τζιόλης (46’ Νομπόα), Κάτσε, Παπαδόπουλος (68’ Γκολάσα), Μακ (75’ Κίτσιου), Περέιρα, Αθανασιάδης.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσί (46’ Μπέρτος), Παπάζογλου, Γούτας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (46’ Βασιλακάκης), Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον, Καπετάνος (66’ Ράνος).
skodaxanthifc.gr / sport-fm.gr