GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κρατά σε χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό η Skoda Ξάνθη! Νίκη με 0-1 μέσα στον Ηρακλή

Ο αντιπερισπασμός του Λουτσέσκου στο «Καυταντζόγλειο» έπιασε. Ο Κλέιτον έκανε κηδεία στον Ηρακλή (1-0) και η Ξάνθη κρατάει στα χέρια της ε...

Ο αντιπερισπασμός του Λουτσέσκου στο «Καυταντζόγλειο» έπιασε. Ο Κλέιτον έκανε κηδεία στον Ηρακλή (1-0) και η Ξάνθη κρατάει στα χέρια της εισιτήριο για τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Μια ανάσα από το σφράγισμα του εισιτηρίου σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η Ξάνθη! Οι Ακρίτες πέτυχαν στο έπακρον τον στόχο τους στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον Ηρακλή, παίρνοντας «διπλό» με σκορ 1-0 μέσα στο «Καυταντζόγλειο». 

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, που διαχειρίστηκε υποδειγματικά το παιχνίδι, ήταν ο Σίλβα Κλέιτον με σουτ στο 7ο λεπτό. Από εκεί και πέρα οι Ακρίτες, αν και ζορίστηκαν από την πίεση του «Γηραιού», δεν έκαναν το λάθος και κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου την μεγάλη νίκη. 

Ο επαναληπτικός στα Πηγάδια θα πραγματοποιηθεί ή στις 29 ή στις 30 Απριλίου. 

To ματς:
Ροντέο από τα πρώτα λεπτά έγινε το ματς στην Θεσσαλονίκη. Πριν καλά-καλά οι δυο ομάδες καταφέρουν να βρουν ρυθμό, αλλά με τον Ηρακλή να έχει την μπάλα στα πόδια, η Ξάνθη αιφνιδίασε και άνοιξε το σκορ με τον Κλέιτον μόλις στο 7ο λεπτό. Παρά το «σοκ» και την παγωμάρα που έφερε το τέρμα του Βραζιλιάνου στο «Καυταντζόγλειο», οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου αντέδρασαν σωστά και πίεσαν τους φιλοξενούμενους για το 1-1. 

Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά την κατοχή της μπάλας, ενώ οι Ακρίτες έδειχναν να βολεύονται με τις αντεπιθέσεις, έχοντας και στο τσεπάκι τους το γκολ. Σταδιακά, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ανέβασε στροφές και κατάφερε να απωθήσει τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς από την περιοχή του Κυριακίδη, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Η εικόνα αυτή δεν άλλαξε ούτε στο φινάλε του ημιχρόνου, με την Ξάνθη να κρατάει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου το χρυσό 1-0. 

Δυνατό ξεκίνημα για τον «Γηραιό» στην επανάληψη. Ο Ηρακλής επέστρεψε πιο φρέσκος από τα αποδυτήρια και στρίμωξε την Ξάνθη, που γλίτωσε χάρη στον Κυριακίδη και την «σιγουριά» του Περόνε στο 55’. Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν παρασύρθηκαν από τον ρυθμό που θέλησε να δώσει ο αντίπαλος τους στο ματς και με το πέρασμα των λεπτών κατάφεραν και πάλι να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. 

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες του Παπαδόπουλου ξέμεναν από κουράγια, ενώ η Ξάνθη αφού είχε εξασφαλίσει την θωράκιση της εστίας του Κυριακίδη έπαιρνε ανάσες βγάζοντας την μπάλα μπροστά. Στο φινάλε, ο «Γηραιός» τα έπαιξε όλα για όλα, όμως ήταν εμφανές πως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και τα μακρινά γεμίσματα εξουδετερώνονταν από τους αντίπαλους αμυντικούς. Μάλιστα στην εκπνοή, η ομάδα του Λουτσέσκου θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» οριστικά την πρόκριση αλλά ο Γιαννίκογλου σταμάτησε σωτήρια τον Καπετάνο. 

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (61’ Κάσσος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, 
Πουρτουλίδης (83’ Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Περόνε, Τσιλιανίδης (70’ Λουκίνας), Κυριακίδης 

Στον πάγκο: Λαδάς, Καρασαλίδης, Πασάς, Ρουγκάλας 

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Περέιρα, Σολτάνι (71΄ Βάλτερ), Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (80’ Παπαστεριανός), Γούτας, Καρυπίδης, Ράνος (77’ Καπετάνος) 

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ορφανίδης, Λισγάρας. 

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου) 

Γήπεδο: Καυταντζόγλειο 
sport-fm.gr