GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φαντάροι που υπηρετούν στον Έβρο δεν είχαν λεφτά να επιστρέψουν από την Πασχαλινή άδεια!

Οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα για την επιστροφή από την Πασχαλινή άδεια στις μονάδες τους στις Φέρες του Έβρου δηλώνουν φαντά...

Οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα για την επιστροφή από την Πασχαλινή άδεια στις μονάδες τους στις Φέρες του Έβρου δηλώνουν φαντάροι στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 

Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως "συνάδελφοι φαντάροι που συμμετείχαν σε γκρουπ αδειών για το Πάσχα και επέστρεφαν στις μονάδες τους επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνοντας οικονομική αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο αυτό σοβαρό κόστος.

Σε μια μάλιστα περίπτωση, φαντάροι που υπηρετούν στις Φέρες Έβρου και έπρεπε να ταξιδεύσουν από την Αθήνα, επικοινώνησαν με το Φρουραρχείο και ο Λοχαγός αρνήθηκε να καλύψει το έξοδο δηλώνοντας αναρμόδιος.

Και σε αυτή την περίπτωση έρχεται ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναφοράς των καταστάσεων επιβίβασης-δωρεάν εισιτηρίων που χορηγούνταν στις άδειες των φαντάρων που υπηρετούσαν στις πιο απόμακρες μονάδες της παραμεθορίου.

Οι συνάδελφοι φαντάροι μιλούν οργισμένα για τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ που τους φόρτωσαν το κόστος μετακίνησης καταργώντας τις καταστάσεις επιβίβασης, αλλά δηλώνουν εξαπατημένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Και αυτό γιατί προεκλογικά κατέκριναν τους υπουργούς Παναγιωτόπουλο-Αβραμόπουλο και έκαναν δηλώσεις-ερωτήσεις στη Βουλή για την αδικία αυτή, την οποία όμως συνεχίζουν.

Το χειρότερο είναι ότι οι φαντάροι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα προβλήματα, τους αγνοεί και ενδιαφέρεται μόνο για τις ψήφους των στρατιωτικών. 

Γιατί δεν είναι δυνατόν να χορηγεί ο ΥΕΘΑ Π,Καμμένος 20 εκατ. ευρώ επιδόματα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς, αλλά να αρνείται να καταβάλλει το κόστος των 5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τις καταστάσεις επιβίβασης.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου με Στολή και να μην φορτωθούν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης. 

Να πηγαίνουν στα Φρουραρχεία απαιτώντας την κάλυψη του κόστους μετακίνησης τους και να μην φεύγουν από εκεί δηλώνοντας αδυναμία. Επίσης, να ενημερώνουν τις διοικήσεις των μονάδων τους απαιτώντας την κάλυψη του εξόδου".