GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκα στο Εράσμιο – Τη δάγκωσε και κατέληξε στο Κέντρο Υγείας

-Αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι κτηνοτρόφοι από τον μεγάλο αριθμό των άγριων ζώων  Επίθεση από άγριο σκύλο δέχθηκε μια μέσης ηλικίας...

-Αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι κτηνοτρόφοι από τον μεγάλο αριθμό των άγριων ζώων 

Επίθεση από άγριο σκύλο δέχθηκε μια μέσης ηλικίας γυναίκα στο Εράσμιο, του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη, με την ίδια να καταλήγει στο Κέντρο Υγείας των Αβδήρων. 

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε την γυναίκα, με αποτέλεσμα αυτή να τραυματιστεί ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ στη συνέχεια αποχώρησε. 

Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες οι οποίες και μερίμνησαν για τον εντοπισμό του σκύλου και τον μετέπειτα έλεγχό του, ώστε να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας του αλλά και το που ενδεχόμενα οφείλεται η επιθετική συμπεριφορά που παρουσίασε. 

Αυξήθηκε ο αριθμός των άγριων ζώων
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, ο αριθμός των άγριων ζώων φαίνεται πως έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ την έντονη ανησυχία του για τις επιθέσεις άγριων ζώων στο ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων εκφράζει και ο πρόεδρός τους, κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς. 

Όπως σημειώνει, έχουν καταγραφεί αρκετά αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία έχουν αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή να χάνουν ζώα, αν και όπως επισημαίνει τουλάχιστον τους καταβάλλεται ένα μικρό ποσό ως αποζημίωση. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει και όπως γίνεται κατανοητό απαιτούνται παρεμβάσεις για την αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων.