GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη Μάχη των Οχυρών – Έκθεση στο ισόγειο του Διοικητηρίου

-Από το αρχείο του Αναστάσιου Τεφρωνίδη το υλικό που εκτίθεται στην έκθεση  Τις πόρτες της άνοιξε το πρωί της Πέμπτης, στο ισόγειο του...

-Από το αρχείο του Αναστάσιου Τεφρωνίδη το υλικό που εκτίθεται στην έκθεση 

Τις πόρτες της άνοιξε το πρωί της Πέμπτης, στο ισόγειο του Διοικητηρίου της ΠΕ Ξάνθης, η έκθεση φωτογραφίας από την προσωπική συλλογή του Αναστάσιου Τεφρονίδη με θέμα την Μάχη των Οχυρών. 

Πρόκειται για ένα σπάνιο και μοναδικό φωτογραφικό αρχείο, μεγάλο μέρος του οποίου εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό, μέσω του οποίου αποτυπώνονται στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της πόλης. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη αλλά και τον κ. Αναστάσιου Τεφρονίδη λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ στον εκθεσιακό χώρο βρέθηκε και εκπρόσωπος από τη Στρατιωτική Υπηρεσία, ώστε να προσφέρει ιστορικά στοιχεία γύρω από τη Μάχη των Οχυρών. 

Μαθητές από σχολεία της πόλης επισκέφθηκαν την έκθεση, και είδαν από κοντά το φωτογραφικό αρχείο, με τους κ. Αμοιρίδη και Ζαγναφέρη να τους καλωσορίζουν. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και τις 6 Απριλίου, από τις 09.00 έως και τις 14.00 ενώ είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο για τα Οχυρά της περιοχής, στα οποία ούτως ή άλλως όπως έγινε γίνει σαφές το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ φαίνεται πως δίνει βάρος.

“Η έκθεση γίνεται με αφορμή την επέτειο της Μάχης των Οχυρών που είναι στις 6 Απριλίου. Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή Παλιές Φωτογραφίες που είναι αναρτημένη στο facebook και πολλές από αυτές είναι από την προσωπική μου συλλογή και άλλες συλλέχθηκαν από διάσπαρτα sites στο διαδίκτυο και συγκροτήσαμε ένα ολοκληρωμένο πάνελ με υλικό από τις 6 Απριλίου του 1941 μέχρι και τον Νοέμβριο του 1944 που ήταν η απελευθέρωση της Ξάνθης” εξηγεί ο κ. Τεφρωνίδης, για να προσθέσει πως “οι φωτογραφίες έχουν φοβερό ενδιαφέρον. Είναι η πρώτη φορά που εκτίθενται δημοσίως και μπορεί όλος ο κόσμος να μάθει την νεότερη ιστορία της Ξάνθης που την αγνοεί. Στα Οχυρά του Εχίνου έγινε ένα έπος το οποίο δεν το γνωρίζει η υπόλοιπη Ελλάδα και πρέπει αυτό να μαθευτεί στις νέες γενιές. Μερικές από τις φωτογραφίες είναι μοναδικές, εμφανίζονται για πρώτη φορά εδώ”.