GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία στην Ξάνθη – Απ. Αγκόρτσας: “Θα μας λύσει τα χέρια”

-Από τις 20 Μαΐου θα επιανασυσταθεί ξανά η Δημοτική Αστυνομία στην Ξάνθη με 6 άτομα  -Έχει εξαγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση και ήδη έχουν...

-Από τις 20 Μαΐου θα επιανασυσταθεί ξανά η Δημοτική Αστυνομία στην Ξάνθη με 6 άτομα 
-Έχει εξαγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι πρώην υπάλληλοι 

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει στους δρόμους της Ξάνθης από τις 20 Μαΐου, όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας. 

Πρόκειται για την υπηρεσία, όπως αυτή λειτουργούσε μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, η οποία οδηγήθηκε σε διάλυση με το προσωπικό που απασχολούταν εκεί να έχει μεταφερθεί είτε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης είτε σε άλλες υπηρεσίες. Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να συσταθούν ξανά οι αντίστοιχες υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνόμευσης στους ΟΤΑ της χώρας, κάτι που φαίνεται να ικανοποιεί τους Δήμους. 

“Με την απόφαση αυτή λύνονται τα χέρια σε όλους τους Δήμους της χώρας. Όπως θυμάστε ο κάθε Δήμος αποφάσισε εάν θέλει να κρατήσει ή όχι αυτή την υπηρεσία και εδώ σε εμάς αποφασίστηκε να κλείσει. Ευτυχώς όμως η Δημοτική Αστυνομία θα συσταθεί ξανά και το προηγούμενο προσωπικό θα επιστέψει στη θέση του” εξηγεί ο κ. Αγκόρτσας, διευκρινίζοντας πως από τα 9 άτομα που απασχολούνται στη Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης πριν αυτή διαλυθεί τα 6, που έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομία, εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να επιστρέψουν πίσω στις παλιές τους θέσεις εργασίας. 

“Ακόμη και αυτά τα 6 άτομα είναι μια σημαντική βοήθεια για εμάς. Καταλαβαίνεται πως σίγουρα οι 6 είναι καλύτεροι από το τίποτα που έχουμε τώρα. Θα προσπαθήσουμε να λειτουργούμε ειδικά το Σάββατο και την Κυριακή, δίνοντας ρεπό μέσα στην εβδομάδα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι” επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως “στόχος φυσικά είναι να αποτρέψουμε την παραβατικότητα μέσα στην πόλη. Σίγουρα θα το ήθελα πολύ, όπως και ο Δήμαρχος βέβαια, να υπάρχουν και άλλα άτομα σε αυτή την Υπηρεσία. Θα προσπαθήσουμε να δούμε με τα 5μηνα μήπως μπορούμε να έχουμε κάποια βοήθεια, να συνεπικουρούν δηλαδή το έργο των Δημοτικών Αστυνομικών. Πρέπει να μειωθούν τα παρκαρισμένα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί με τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και να βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στο παζάρι που είναι άθλια”.