GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημοπρατείται ξανά η μελέτη επέκτασης της Λευκού Πύργου – Βγήκε στη σύνταξη ο μελετητής!

-Πέρασαν σχεδόν δυο δεκαετίες αλλά ακόμη να ολοκληρωθεί η μελέτη  -Εγκρίθηκε η εκ νέου δημοπράτηση, του τμήματος της μελέτης που δεν έχε...

-Πέρασαν σχεδόν δυο δεκαετίες αλλά ακόμη να ολοκληρωθεί η μελέτη 
-Εγκρίθηκε η εκ νέου δημοπράτηση, του τμήματος της μελέτης που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, από το Δ.Σ. 

Στην ιστορία ως η μελέτη που επί σχεδόν 2 δεκαετίες δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί φαίνεται πως περνά η μελέτη για την επέκταση του πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή του Λευκού Πύργου, Λαχανοκήπων και Σιδ. Σταθμού στην Ξάνθη. 

Πρόκειται για έργο, το οποίο ξεκίνησε πριν από χρόνια, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ πλέον έχει μπει στον πάγο, μιας και ο μελετητής που είχε αναλάβει να την εκπονήσει... βγήκε στη σύνταξη! Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, και τελικώς αποφασίστηκε να δημοπρατηθεί ξανά το έργο, το τμήμα του δηλαδή που εκκρεμεί, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη. 

Παίρνοντας τον λόγο, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος στηλίτευσε το γεγονός πως η εν λόγω μελέτη απασχολεί τον Δήμο από το 1996 και μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε πως ότι έχει γίνει σχετικό με την μελέτη θα είναι απαρχαιωμένο όταν, και εφόσον, αυτή ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον Δήμο. “Φτάσαμε στο σημείο να βγει στη σύνταξη ο μελετητής και το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί. Τι χρόνο παράδοσης είχε το έργο και πόσα χρήματα δαπανήθηκαν;” τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως δεν είναι αντίθετος με την ολοκλήρωση της μελέτης, και την εκ νέου δημοπράτηση του έργου, αλλά διατηρεί σοβαρές αντιρρήσεις γύρω από τα όσα έχουν συμβεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το έργο. 

Ζήτησαν σεισμολογική μελέτη
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος διευκρίνισε πως δημιουργήθηκαν εμπόδια στην εκπόνηση της μελέτης από το ίδιο το Υπουργείο το οποίο απαίτησε να υπάρξει σεισμολογική μελέτη. “Ζητήθηκε από το Υπουργείο να γίνει σεισμολογική μελέτη, αλλά δεν μπόρεσε να προκηρυχθεί ποτέ γιατί ποτέ δεν καθορίστηκαν από το Υπουργείο οι όροι αυτής. Σε καμία περιοχή της χώρας δεν έχει εκπονηθεί τέτοια μελέτη, πόσο μάλλον στη Λευκού Πύργου που έχει πάνω από έναν αιώνα να παρουσιάσει κάποιον σεισμό” τόνισε ο κ. Δημαρχόπουλος, ενώ όπως κατέστη σαφές μέχρι και σήμερα δυο συνολικά μελετητές που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τη μελέτη έχουν συνταξιοδοτηθεί. 

Όπως διευκρινίστηκε όσες εργασίες έχουν γίνει γύρω από την περιβόητη μελέτη, έχουν πληρωθεί, ενώ πλέον θα δημοπρατηθούν ξανά τα τμήματα αυτής που δεν έχουν ολοκληρωθεί.