GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ασφυκτικά γεμάτη η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για το Άγιο Φως και την Ανάσταση

Παρουσία πλήθος κόσμου, των αρχών της περιοχής αλλά και με ιδιαίτερα καλό καιρό γιορτάστηκε τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου η Ανάσταση στην Ξ...

Παρουσία πλήθος κόσμου, των αρχών της περιοχής αλλά και με ιδιαίτερα καλό καιρό γιορτάστηκε τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου η Ανάσταση στην Ξάνθη. 

Λίγη ώρα νωρίτερα στο σύνολό τους οι Ιεροί Ναοί της περιοχής είχαν κατακλυστεί από πιστούς, που παρακολουθούσαν τη λειτουργία αναμένοντας την Ανάσταση, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο. 

Στο κέντρο της πόλης, η λειτουργία που είχε ξεκινήσει στο Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας μεταφέρθηκε στην Κεντρική Πλατεία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα. Πλήθος πιστών κρατώντας λαμπάδες και κεράκια ανέμενε καρτερικά την Ανάσταση και το Άγιο Φως, το οποίο έφτασε λίγο πριν τις 12.00 στην Κεντρική Πλατεία. 

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά ενώ οι καμπάνες άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα σε όλη την Ξάνθη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από αρκετές ενορίες δεν έλειψαν τα βεγγαλικά με τους πιστούς να ανταλλάσσουν ευχές και να αποχωρούν. 
(ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ)