GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιχείρηση σκούπα για την αυθαίρετη εξέδρα στην “Παραλία” - Απομακρύνθηκε μετά από χρόνια!

-Είχε εκδοθεί εντολή απομάκρυνσής των αυθαίρετων κατασκευών από τις 8 Νοεμβρίου του 2014  Την αυθαίρετη εξέδρα που βρισκόταν τοποθετ...

-Είχε εκδοθεί εντολή απομάκρυνσής των αυθαίρετων κατασκευών από τις 8 Νοεμβρίου του 2014 

Την αυθαίρετη εξέδρα που βρισκόταν τοποθετημένη επί σειρά ετών στην περιοχή της “Παραλίας” παράνομα σε έκταση πρασίνου του Δήμου Ξάνθης απομάκρυναν το πρωί της Μ. Τετάρτης συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Πρόκειται για τη γνωστή κατασκευή η οποία βρισκόταν μπροστά από το γνωστό καφέ-μπαρ Κυβερνείο και παραπλεύρως του ξενοδοχείου Ελισσώ, και για την οποία έχουν επιβληθεί στο παρελθόν πρόστιμα αλλά μέχρι και την Μ. Τετάρτη δεν είχε απομακρυνθεί. 

Ήδη από τις 8 Νοεμβρίου του 2014, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας απέστειλε σχετικό αίτημα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την απομάκρυνση της εξέδρας, που είχε καταλάβει χώρο που ανήκει στον Δήμο. Μετά από ανταλλαγή σχετικής αλληλογραφίας και αφού πέρασαν αρκετοί μήνες, το πρωί της Μ. Τετάρτης δόθηκε τελικώς το πράσινο φως για την απομάκρυνση της παράνομης κατασκευής. 

Τις εργασίες επέβλεπε με εντολή του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου ο κ. Αγκόρτσας, και όχι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μανόλης Τσέπελης, ενώ στο σημείο μετέβη πολυπληθές συνεργείο που ανέλαβε την αφαίρεση όλων των κατασκευών. 

Αρχικά απομακρύνθηκαν τα ξύλινα δοκάρια και το δάπεδο της εξέδρας, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού ξεκίνησαν οι εργασίες για την αφαίρεση των σιδερένιων κατασκευών. Μάλιστα περιμετρικά του χώρου τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα ενώ οχήματα του Δήμου μετέφεραν τα τμήματα της κατασκευής στα σκουπίδια. 

“Εφαρμόζουμε την απόφαση που λάβαμε τον Νοέμβριο για την απομάκρυνση της αυθαίρετης κατασκευής, η οποία βρίσκεται εδώ επί σειρά ετών ενώ στο παρελθόν έχουν επιβληθεί και πρόστιμα χωρίς ωστόσο αυτή να απομακρυνθεί” επισημαίνει ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στην επιχείρηση της απομάκρυνσης συμμετείχε και προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.  

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος μάλιστα, είχαν ενημερωθεί αρμοδίως από τον Δήμο και οι υπεύθυνοι για την εξέδρα η οποία όπως επισημαίνει βρισκόταν σε δημοτικό χώρο. “Εμένα μου δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο να επιβλέψω τις διαδικασίες” τονίζει ο ίδιος, για να προσθέσει πως μεταξύ άλλων βρέθηκαν και άλλες παρανομίες στην περιοχή. 

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε πως υπάρχει έγγραφη αναφορά τόσο προς το Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου όσο και στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Διευκρινίζοντας σημείωσε πως στο προσεχές διάστημα θα γίνουν έλεγχοι σχετικά με τον χώρο που καταλαμβάνουν, τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτύξει, το εάν καταλαμβάνουν χώρους πρασίνου αλλά και τις κατασκευές που υπάρχουν στην περιοχή, και όπου βεβαιωθούν παραβάσεις θα προχωρήσουν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ενέργειες.