GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ζητούν στήριξη 2.500 άποροι στην Ξάνθη – Κατέθεσαν αίτηση για δωρεάν τρόφιμα από την Εκκλησία

-Σε εξέλιξη η προσπάθεια των Μητροπόλεων της Θράκης για την καταγραφή της φτώχειας και τη στήριξη των πολιτών -Μόνο στην Ξάνθη κατατέθηκ...

-Σε εξέλιξη η προσπάθεια των Μητροπόλεων της Θράκης για την καταγραφή της φτώχειας και τη στήριξη των πολιτών
-Μόνο στην Ξάνθη κατατέθηκαν 2.500 αιτήσεις οι οποίες προωθήθηκαν στην ΜΚΟ Αποστολή 

Τη στήριξη των οικογενειών της Θράκης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει δρομολογήσει ήδη από τον Νοέμβριο η ΜΚΟ Αποστολή σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις της περιοχής, οι οποίες ξεκίνησαν τη διαδικασία καταγραφής των απόρων οι οποίοι θα λαμβάνουν δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε οι κατά τόπους ενορίες ανέλαβαν να ενημερώσουν τους πολίτες ώστε να συλλέξουν αιτήσεις όλων όσοι επιθυμούσαν να λάβουν τη στήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σε συνάντηση που είχαν οι Μητροπολίτες της Θράκης με τον εκπρόσωπο της Αποστολής, στις 7 Νοεμβρίου όταν και ξεκίνησε η προσπάθεια,  υπήρξε κοινή διαπίστωση των έντονων προβλημάτων επιβίωσης μεγάλης μερίδος πολιτών της Θράκης και η ανάγκη καταγραφής τους. 

2.500 αιτήσεις στην Ξάνθη! 
Όπως εξηγεί ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελήμων, στην Ξάνθη συγκεντρώθηκαν περίπου 2.500 αιτήσεις, τρομακτικά μεγάλος αριθμός απόρων, τις οποίες λόγω του όγκου τους δεν μπορούσε να αξιολογήσει η Μητρόπολη και για αυτό προωθήθηκαν απευθείας στην ΜΚΟ Αποστολή όπου και βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. 

“Επειδή οι αιτήσεις ήταν κάπου στις 2.500, πολύ μεγάλος αριθμός, δεν ήταν δυνατόν να αξιολογηθούν από εμάς και πήγαν όλες, όπως και οι αιτήσεις από τις άλλες Μητροπόλεις, στην Αποστολή για να αξιολογηθούν εκεί” αναφέρει ο Μητροπολίτης εξηγώντας πως το πρόβλημα στην περιοχή είναι μεγάλο και καταγράφεται και στις δράσεις της Μητρόπολη. 

“Στο Τραπέζι της Αγάπης έχουμε φτάσει στην κόκκινη γραμμή που είναι οι 150 μερίδες καθημερινά. Δεν μειώθηκαν καθόλου οι μερίδες αλλά θα έλεγα ότι αυξάνονται” προσθέτει ο ίδιος, κάνοντας γνωστό πως έχει εγκριθεί η συμμετοχή της Μητρόπολης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 70.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας, χρήματα τα οποία θα δοθούν για το Τραπέζι της Αγάπης αλλά και για τη στήριξη απόρων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 

“Προσπαθούμε όσο μπορούμε να σταθούμε κοντά στον λαό μας, καλύπτοντας και τις υλικές τους ανάγκες, παράλληλα με τις πνευματικές” αναφέρει ο κ.κ. Παντελήμων, για να συμπληρώσει πως αρκετοί είναι αυτοί που κάθε μέρα προσέρχονται στη Μητρόπολη ζητώντας βοήθεια για την κάλυψη βασικών βιοποριστικών τους αναγκών, όπως η θέρμανση αλλά και το ρεύμα. “Με τους έμπορους των καυσόξυλων εδώ μπορώ να πω ότι έχουν ανοίξει έναν διαρκή λογαριασμό. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια