GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Χρυσοί” οι αθλητές του Badminton από την Ξάνθη – Σκληρή προπόνηση και μεράκι το μυστικό τους!

-Πρόκειται για αθλητές του Τμήματος Αντιπτέρισης του  Γ.Α.Σ. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ -Προπονούνται στο 3ο ΓΕΛ 6:30-7:30 Παιδικό Τμήμα και 7:30-8:30...

-Πρόκειται για αθλητές του Τμήματος Αντιπτέρισης του  Γ.Α.Σ. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
-Προπονούνται στο 3ο ΓΕΛ 6:30-7:30 Παιδικό Τμήμα και 7:30-8:30 Τμήμα Ενηλίκων 

Τμήμα Αντιπτέρισης, το γνωστό Badminton, δραστηριοποιείται στην πόλη της Ξάνθης κερδίζοντας ολοένα και περισσότερα άτομα, τα οποία στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ιδιαίτερο αυτό άθλημα, με τη μακράν ιστορία οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη της αρχαιότητας. 

Πρόκειται για το Τμήμα Αντιπτέρισης του Γ.Α.Σ. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ το οποίο αριθμεί προς το παρόν περίπου 30 αθλητές, από 6 έως και 52 ετών! Μάλιστα ήδη 7 αθλητές που συμμετείχαν στην Α' Φάση των Περιφερειακών Αγώνων Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Κυριακή 15.02.15, κατάφεραν να διακριθούν καταλαμβάνοντας πρωτιές γεγονός που τους ενθαρρύνει για τη συνέχεια.  

Η σκληρή δουλεία των αθλητών αλλά και το γεγονός πως οι προπονήσεις φέτος γίνονται στο κλειστό γήπεδο του 3ου Γενικού Λυκείου, το οποίο διαθέτει και το απαραίτητο ύψος οροφής που επιτρέπει στην προπόνηση να πραγματοποιείται σωστά, έχουν αποδώσει καρπούς κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται και στις επιδόσεις των αθλητών που έχουν βελτιωθεί θεαματικά. 

Αποτέλεσμα Α' Φάσης:
Άνδρες-Γυναίκες
1. Άνθιμος Σαρουγιαννίδης 1ος στο απλό Ανδρών, 2ος στο Διπλό Ανδρών
2. Τσάγκας Φώτιος 2ος στο Διπλό Ανδρών (μαζί με Σαρουγιαννίδη )
3. Μαρία Σωτήρογλου 1η στο Απλό Γυναικών, 1η στο Διπλό Γυναικών
4. Πόπη Τσακουρίδου 3η στο Απλό Γυναικών , 1η στο Διπλό Γυναικών (μαζί με Σωτήρογλου)

Κατηγορία παίδων
1. Ορέστης Παπαδόπουλος 3ος στο απλό κ13 και 3ος στο απλό στην κ11
2. Θεοδωρίδης Θεόδωρος 1ος στο Διπλό Αγοριών κ13
3. Θεοδωρίδου Δήμητρα 1η στο απλό κοριτσιών, 1η στο διπλό μικτό.

Μαζί με την ομάδα προπονούνται και οι Δαμιανίδης Μιχάλης και Βασίλης οι οποίοι εκπροσωπώντας την ομάδα της Ορεστιάδας κατέλαβαν τις ακόλουθες θέσεις:
1. Δαμιανήδης Μιχάλης 1ος στο απλό Αγοριών κ13 , 1ος στο Διπλό Αγοριών κ13 και 2ος στο Διπλό Αγοριών κ15
2. Δαμιανίδης Βασίλης 1ος στο απλό Αγοριών κ11, 1ος στο διπλό μικτό στα κ13

Τι είναι η Αντιπτέριση 
Η Αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), είναι άθλημα, μια παραλλαγή του τέννις. Μόνο που το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής. Ο παίκτης πρέπει να το χτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη για να φύγει γρήγορα αλλά και πάλι το μπαλάκι μπορεί να μην υπακούσει. Οι αθλητές πρέπει να έχουν ορισμένες ειδικές ικανότητες, γι' αυτό και είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα, το οποίο είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα. Παίζεται με δυο παίκτες και με τέσσερις ανά δύο, όπως και στο τένις. Στην Ελλάδα ήρθε το 1988.