GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χιλιάδες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο - Ποιους αφορά

Η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση της κεντρικής διοίκησης, ανοίγοντας τις πόρτες του Δημοσίου για 6.000 προσλήψεις από το ΑΣΕΠ, 3.900 από τη...

Η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση της κεντρικής διοίκησης, ανοίγοντας τις πόρτες του Δημοσίου για 6.000 προσλήψεις από το ΑΣΕΠ, 3.900 από τη διαθεσιμότητα, αλλά και με 40.000 μονιμοποιήσεις.

Βάσει του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος:
Μονιμοποιούνται ή προσλαμβάνονται περίπου 40.000 υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) που απασχολούνται στον στενό δημόσιο τομέα, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ.
Ανακαλούνται όλες οι «μνημονιακές» απολύσεις και διαθεσιμότητες (3.900 υπάλληλοι).
Προσλαμβάνονται περίπου 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, που δεν έχουν μέχρι στιγμής διοριστεί.
Οι δύο τελευταίες κατηγορίες θα συνυπολογισθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015. Σε αυτές δεν θα συνυπολογιστούν οι προσλήψεις της ΕΡΤ.

«Πρόθεσή μας ήταν να επαναπροσληφθούν στις θέσεις τους και οι δημοτικοί αστυνομικοί, ωστόσο δεν ήταν εφικτό χρονικά και πιθανότατα θα ρυθμιστεί μελλοντικά», επεσήμανε, ενώ διευκρίνισε ότι η μονιμοποίηση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ θα βοηθήσει και στην κινητικότητα.

Στο δρόμο της επαναπρόσληψης βρίσκονται και 800 υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους ΟΤΑ που είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια