GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θύμα άγριο bulling ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ

Θύμα άγριου bullying είχε πέσει ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων....

Θύμα άγριου bullying είχε πέσει ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η άσχημη συμπεριφορά από ομάδα φοιτητών εις βάρος του ξεκίνησε μάλιστα από το 1ο έτος φοίτησής του στη σχολή, κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο, ενώ καθηγήτρια της σχολής είχε ενημερώσει τους αρμοδίους για την τραγική κατάσταση που βίωνε ο φοιτητής τον Μάρτιο του 2014

Αν και το πρώτο τρίμηνο του δεύτερου έτους τα πράγματα ηρέμησαν κάπως για τον 20χρονο σπουδαστή, ωστόσο τα άγρια πειράγματα από ομάδα σπουδαστών από την Κρήτη επανήλθαν στις 10 Ιανουαρίου κάνοντας εκ νέου κόλαση τη ζωή του Βαγγέλη λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος (νομικός σύμβουλος της Γαλακτοκομικής Σχολής και επικεφαλής της τριμερούς επιτροπής που διεξήγε την διοικητική εξέταση στη σχολή) στην εκπομπή Μία της Τατιάνας Στεφανίδου, το πόρισμα θα παραδοθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ώστε αν προκύψουν ευθύνες να αποδοθούν εκεί που πρέπει.

"Δεν θα καλυφθεί απολύτως τίποτα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αθανασόπουλος.

Ο κ.Αθανασόπουλος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες ούτε αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχε βιώσει ο 20χρονος σπουδαστής περιορίστηκε μόνο στην δημοσιοποίηση εκείνων των στοιχείων που του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος

Για το πόρισμα-καταπέλτης έχει ενημερωθεί και η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου έχουν πάρει τουλάχιστον 25 καταθέσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλλέξει καθοριστικά στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών.

Παράλληλα, σε επίπεδο προανάκρισης, από την πλευρά της Αστυνομίας ζητήθηκαν συμπληρωματικές καταθέσεις από σπουδαστές της σχολής πριν διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία Ιωαννίνων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως πολύ σημαντική είναι η κατάθεση πρωτοετή φοιτητή στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, ο οποίος γνώριζε καλά τον Βαγγέλη και τις πιέσεις που δεχόταν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος νεαρός δεν είχε μιλήσει στις Αρχές και αποφάσισε να το κάνει πριν από λίγο καιρό φωτίζοντας ακόμα περισσότερο το γιατί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης μπορεί να θέλησε να φύγει από τη Σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια