GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο Παγγαίο όρος ορειβάτες από τον Ε.Ο.Σ Ξάνθης

Άλλη μια όμορφη χειμερινή ορειβατική διαδρομή είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν στην ανάβαση του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης σε συνδιοργάνωσ...

Άλλη μια όμορφη χειμερινή ορειβατική διαδρομή είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν στην ανάβαση του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης σε συνδιοργάνωση με Ε.Ο.Σ. Καβάλας, στο Παγγαίο όρος. 

Για τους έξι ορειβάτες του συλλόγου μας η  αφετηρία ήταν το χωριό Μεσορόπη και ο στόχος τέθηκε για την κορυφή Αυγό (1840μ). Ωστόσο το δύσκολο terrain, με χιόνι ως και μισό μέτρο μετά τα 1000μ σε πλαγιά με έντονη κλίση, σε συνδυασμό με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών κατά την πορεία μας ανάγκασαν να επιστρέψουμε έχοντας φτάσει σε υψόμετρο 1400μ.

Διανύθηκαν συνολικά 12 χιλιόμετρα μέσα σε 7 ώρες πορείας.

Με αυτή την ορειβατική εξόρμηση ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες αναβάσεις του Μαρτίου. Σας καλούμε να συμμετέχετε στην επόμενη διαδρομή, την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου, στο παλιό μονοπάτι που ενώνει τα χωριά Κομνηνά - Κρωμνικό.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για παιδιά με τους γονείς τους ή για αρχική επαφή με τη φύση. Η διάρκεια είναι 4 ώρες, με μήκος διαδρομής 5,5χλμ και υψομετρική διαφορά 300μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο της πορείας, Γιώργο Ζιαγκλιαβό στο τηλ. 6937232853 ή να επισκεφτείτε το site του συλλόγου στο www.eosx.gr.