GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο έλεος ληστών το Λιμάνι των Αβδήρων! Έκλεψαν απόχες και μηχανές από βάρκες

-Διαμαρτύρονται οι ψαράδες της περιοχής για την εικόνα εγκατάλειψης  που παρουσιάζει το λιμάνι  -Επιτήδειοι βρήκαν πεδίο δράσης μετά το ...

-Διαμαρτύρονται οι ψαράδες της περιοχής για την εικόνα εγκατάλειψης  που παρουσιάζει το λιμάνι 
-Επιτήδειοι βρήκαν πεδίο δράσης μετά το κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων 

Στο έλεος ληστών και επιτήδειων βρίσκεται τους τελευταίους μήνες το Λιμάνι των Αβδήρων, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης ενώ τα κρούσματα κλοπών στις βάρκες των ψαράδων αλλά και βανδαλισμών αυξάνονται δραματικά. 

Τα προβλήματα, πολλά εκ των οποίων άλυτα επί σειρά ετών, διογκώθηκαν μετά και το λουκέτο που έβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση στον Λιμενικό Σταθμό των Αβδήρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον φύλαξη της περιοχής. 

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε τις κατάλληλες «συνθήκες» για να μετατραπεί η περιοχή σε έναν πρώτης τάξεως στόχο ληστών! 

Νέα κρούσματα!
“Δυστυχώς έγινε αυτό που έχουμε πει εδώ και καιρό. Η ερήμωση του Λιμενικού έφερε όλα αυτά τα αποτελέσματα. Είχαμε ένα νέο περιστατικό κλοπή, ξήλωσαν τη μηχανή και ότι άλλο βρήκαν μπροστά τους που το χρειάζονταν. Την άλλη φορά μπορεί να πάρουν και ολόκληρη τη βάρκα” εξηγεί ο κ. Ιωσήφ Μεϊμαρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης, εξηγώντας πως “τις προάλλες έσπασαν τα ντουλάπια από σκάφος και πήραν απόχες. Δυστυχώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί”.

Οι ψαράδες από την πλευρά τους βέβαια έχουν αιτηθεί να τους παραχωρηθεί το κτίριο που στεγαζόταν οι υπηρεσίες του Λιμενικού ώστε να αναλάβουν τόσο τη συντήρηση του, μιας και από το καλοκαίρι παραμένει κλειστό, όσο και τη φύλαξη της περιοχής. Αίτημα ωστόσο το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί, με το ακίνητο σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαρίδη να έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. 

«Θα επανέλθουμε στο αίτημά μας, θα έχουμε συνάντηση με όλους τους τοπικούς βουλευτές. Αρχικά βέβαια αυτό που ζητάμε είναι να γυρίσει το Λιμενικό, έστω και με μια μόνο βάρδια τις απογευματινές ώρες. Πρέπει να υπάρχει έστω ένα άτομο στο κτίριο, να υπάρχει κίνηση» τονίζει ο ίδιος, για να προσθέσει πως «θα συζητήσουμε ξανά και με τον Δήμο Αβδήρων, μήπως μπορέσει να πάρει ο Δήμος το κτίριο από το ΤΑΙΠΕΔ και να το παραχωρήσει σε εμάς. Το θέμα βέβαια είναι να επιστρέψει το Λιμενικό, πρέπει να βρεθεί λύση».

Προβλήματα υποδομών στο Π. Λάγος 
Δυστυχώς τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι ψαράδες της περιοχής δεν περιορίζονται μόνο στις κλοπές που δέχονται, αλλά και σε μια σειρά από ελλείψεις σε υποδομές οι οποίες αν και έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Η έλλειψη τουαλετών και από τα δύο λιμάνια του Νομού, ήτοι των Αβδήρων και του Π. Λάγος, αλλά και ο ελλιπής φωτισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι μόνο μερικά από αυτά, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Μεϊμαρίδης παρά το γεγονός πως καταβάλλονται λιμενικά τέλη για μια σειρά από παροχές που θα έπρεπε να προσφέρονται, τους τελευταίους 3 περίπου μήνες δεν υπάρχει νερό στο Π. Λάγος. «Δεν έχουν ούτε ρεύμα και ούτε νερό, για να πλυθούν οι άνθρωποι, να πλύνουν τα χέρια τους στις πλωτές εξέδρες. Δεν συζητάμε καν για τουαλέτες» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια