GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο – Εκπαιδεύτηκαν 100 άτομα στην ΚΑΡΠΑ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εκπαίδευση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτω...

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εκπαίδευση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων αλλά και για τη μείωση της θνητότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στην Ξάνθη, στο διάστημα 20-21 Μαρτίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Ξάνθης ανέλαβαν την πρωτοβουλία οργάνωσης ενημερωτικών ομιλιών και δράσεων πρόληψης υγείας για πολίτες, φορείς και συλλόγους της πόλης. 
Έτσι στις 20 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση 100 και πλέον πολιτών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού του Δήμου, μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και με την ενεργό συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο "Elisso" έγιναν ενημερωτικές ομιλίες για τους πολίτες σχετικές με τους παράγοντες κινδύνου στεφανιαίας νόσου, ενώ διάλεξη δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα με τίτλο "Πώς θα αποφύγουμε το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου". Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να απευθύνουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές. 

Την επόμενη μέρα 21 Μαρτίου, στο επιστημονικό μέρος του συνεδρίου, με θεματικές ενότητες "Υπέρταση-Λιπίδια", "Καρδιακή Ανεπάρκεια" , "Στεφανιαία Νόσος",  "Κολπική Μαρμαρυγή" και "Παρουσίαση Περιστατικών Κλινικής Καρδιολογίας" υπήρξε ενημέρωση ιατρών της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής για κρίσιμα θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας. Ήταν ένα επιτυχημένο συνέδριο της ΕΚΕ με στόχο η εκπαίδευση των ιατρών  αλλά και η ενημέρωση των πολιτών να μεταφερθεί από το κέντρο στην περιφέρεια.