GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στα αζήτητα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις του ΟΑΕΕ

Μετά τις εξαγγελίες Βαλαβάνη, δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που πλέον να βιάζεται να καταθέσει αίτηση στον ΟΑΕΕ για να ρυθμίσει τις ...

Μετά τις εξαγγελίες Βαλαβάνη, δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που πλέον να βιάζεται να καταθέσει αίτηση στον ΟΑΕΕ για να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που πλέον να βιάζεται να καταθέσει αίτηση στον ΟΑΕΕ για να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, μη τυχόν και χάσει την καταληκτική ημερομηνία, τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου. Και γιατί να βιαστεί, αφού περιμένει τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων...

Όλοι όσοι χρωστούν στην Εφορία και  τα Ασφαλιστικά Ταμεία, περιμένουν, ακόμη και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν βαρύνονται με τα μεγάλα ποσά πολλών οφειλετών του ΙΚΑ. Δεν έχουν λόγο να σπεύσουν αφού η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υποσχέθηκε πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις, τις οποίες φυσικά ακόμη δεν είδαμε. Σημειωτέον ότι αρχικά η κ. Βαλαβάνη είχε δηλώσει ότι θα ….κουρευόταν το κεφάλαιο της οφειλής, τελικά διόρθωσε και μιλάει πλέον, και πολύ σωστά, για τις προσαυξήσεις. 

Μέχρι λοιπόν να δούμε το κείμενο που θα φέρει στη Βουλή, δεν ξέρουμε τι ακριβώς εκπτώσεις στις προσαυξήσεις θα προβλέπονται, αλλά παρά ταύτα, οι υποσχέσεις έχουν λειτουργήσει ήδη σε βάρος του ΟΑΕΕ. Από εκεί που ασφαλισμένοι έσπευδαν κατά εκατοντάδες στον Οργανισμό αλλά και στο ΚΕΑΟ, να καταθέσουν αιτήσεις για να μπούνε στη ρύθμιση, τώρα έχει επικρατήσει ακινησία, όλοι περιμένουν και δικαιολογημένα αφού περιμένουν να δούνε μη τυχόν η οφειλή γίνει …όφελος. 

Στο μεταξύ, ο ΟΑΕΕ δεν εισπράττει από τα χρωστούμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 20 Νοεμβρίου του 2014, από τότε δηλαδή που ενεργοποιήθηκε ο ν.4305/2014, οι αιτήσεις που συνολικά ( ΟΑΕΕ και ΚΕΑΟ) κατατίθεντο την ημέρα, ξεπερνούσαν τις 1.000 και προσέγγιζαν ως και τις 2.000. Αυτό συνέβαινε ως το τέλος Δεκεμβρίου, μετά όλοι οι ενδιαφερόμενοι πέρασαν σε κατάσταση αναμονής. 

Να σημειωθεί ότι η διεύρυνση του ορίου, άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμα, δεν αφορά τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, αφού  ως 5.000 ευρώ οφείλει ποσοστό 26% των ασφαλισμένων και ως 15.000 ευρώ, ποσοστό 50%.

Αλλά, όπως είναι φυσικό και επόμενο, λίγα ή περισσότερα, όλοι περιμένουν να δουν τι θα προβλέπει η νέα ρύθμιση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Οργανισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια