GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σπείρα 5 νεαρών έκλεβε φορτηγά, σπίτια και επιχειρήσεις στην Κομοτηνή - Κλοπιμαία στην Ξάνθη!

Εξιχνιάστηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 5 κλοπές Ι....

Εξιχνιάστηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 5 κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων και 5 κλοπές από επιχειρήσεις και οικίες, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2014, στο νομό Ροδόπης.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 31, 29, 27, 26 και 24 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν, στην Κομοτηνή και σε αγροτικές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις δράστες ηλικίας 31, 29, 27 και 26 ετών, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν 2 επιχειρήσεις και 3 οικίες στο νομό Ροδόπης, αφαιρώντας από τους αύλειους χώρους αυτών και το εσωτερικό τους, 3 Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, πλήθος οικοδομικών υλικών, ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Μετά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στον 24χρονο δράστη.

Από την πρόοδο των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής ακόμη 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχε πλήθος εμπορευμάτων (είδη ρουχισμού), ενώ στη συνέχεια πούλησαν τα εμπορεύματα στον 24χρονο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν, στην Κομοτηνή και σε αγροτικές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, ηλικίας 24 και 26 ετών, βρέθηκε μεγάλο μέρος από τα αντικείμενα, που αφαίρεσαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των κλοπών, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα, ο 29χρονος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ληστείας και κλοπές, ο 27χρονος για ανθρωποκτονία και κλοπές, ο 26χρονος για απόπειρα ληστείας και κλοπές, ο 24χρονος για κλοπή και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο 31χρονος για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια