GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λύγισε η Skoda στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Γνώρισε την ήττα με δύο γρήγορα γκολ από τον Ολυμπιακό

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης» την...

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Κυριακή. 

Ο αγώνας κρίθηκε από τα γκολ των Ντομίνγκεζ (57’) – Αφελάι (69’) με τον Ολυμπιακό να παίρνει τους βαθμούς της νίκης. Η SKODA είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Καπετάνο στο 68’.

Περιγραφή αγώνα
Η αυλαία της 28ης αγωνιστικής έπεσε με την αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ της SKODA ΞΑΝΘΗ και του γηπεδούχου Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της ξανθιώτικης ομάδας βάσει προγράμματος και μετά το 0-1 στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, ήθελε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να μεγαλώσει τις ελπίδες της για μία ψηλότερη βαθμολογική θέση. Ο Ολυμπιακός - με δύο παιχνίδια λιγότερα - στη βαθμολογία υπολειπόταν κατά τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και ζητούσε τη 19η φετινή του νίκη προκειμένου να ξαναβρεθεί στην κορυφή και τους 61 βαθμούς.

Στην Αθήνα δεν ταξίδεψε ο τιμωρημένος και τραυματίας Κώστας Φλίσκας ενώ από τους 18 που πήρε στην αποστολή ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέρτο – Γκομσί – Καρυπίδη – Παπάζογλου στην άμυνα, τους Ομπόντο –Παπαστεριανό – Λουσέρο και Σολτάνι στο κέντρο μαζί με τον Κλέιτον σε ρόλο οργανωτή και τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη μεριά ο Βίτορ Περέιρα είχε αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει και από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του επέλεξε τους: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Σιόβα, Μποτία, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ και Χάρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα απέναντι σε μία SKODA ΞΑΝΘΗ με συνοχή στις γραμμές της που κάλυπτε τους χώρους κατά πλάτος και μήκος του γηπέδου. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έψαχναν την κόντρα επίθεση και ήταν αυτή που είχαν τις πρώτες τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι με τον Παπαστεριανό να σουτάρει άουτ και τον Καπετάνο να κάνει ένα σουτ στο 14’ που κατέληξε στα χέρια του Ρομπέρτο. Η μοναδική καλή στιγμή στη συνέχεια ήταν μία κεφαλιά του Σιόβα σε ένα πρώτο μέρος στο οποίο η οργάνωση της ξανθιώτικης ομάδας ήταν αδιάσπαστη ενώ τις φορές που προσπάθησε να διεκδικήσει το γκολ στην κόντρα επίθεση κάπου τα «χαλούσε» λίγο πριν την τελική προσπάθεια.

Χωρίς αλλαγές από τους δύο αντιπάλους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός απείλησε στην καλύτερη στιγμή μέχρι εκείνο το σημείο με τον Κασάμι, με τον Κυριακίδη όμως να είναι σε θέση ετοιμότητας και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ακολούθησαν δύο ακόμη τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων χωρίς κάποιο αποτέλεσμα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρά στην πρώτη αλλαγή περνώντας στη θέση του Μπέρτου που είχε κίτρινη, ο Μπαξεβανίδης. Στο 57’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντομίνγκεζ που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ντοσεβί κι έκανε από κοντά το 1-0. Λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι ο Βασιλακάκης αντί του Παπαστεριανού. 

Στο 68’ σημειώθηκε η πιο μεγάλη στιγμή της SKODA ΞΑΝΘΗ επιθετικά με τον Καπετάνο να σουτάρει και τον Ρομπέρτο να διώχνει σε μία καθοριστική φάση. Σα να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο λεπτό ήρθε και το 2-0 από τον Αφελάι που έκλεψε την μπάλα από τον Καρυπίδη και με πλασέ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του. Τρίτη αλλαγή για τον Λουτσέσκου ήταν ο Ράνος στη θέση του Καπετάνου στο 73’ ενώ ο Περέιρα πέρασε στο παιχνίδι τους Μπενίτες και Φορτούνη λίγο αργότερα αντί των Ντοσεβί και Χάρα κι έκλεισε τις αλλαγές του με τον Εντινγκά αντί του Μιλιβόγεβιτς. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με την ξανθιώτικη ομάδα να γνωρίζει την δεύτερη ήττα της στο 2015 και να μένει στους 40 βαθμούς πριν τα δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Οι καλύτερες στιγμές
13’ Μακρινό άστοχο σουτ του Παπαστεριανού.
14’ Το σουτ του Καπετάνου στα χέρια του Ρομπέρτο.
24’ Φάουλ του Ντομίνγκεζ, κεφαλιά του Σιόβα άουτ.
46’ Σέντρα από δεξιά κεφαλιά του Χάρα άουτ.
48’ Εξ επαφής σουτ του Κασάμι, απέκρουσε ο Κυριακίδης και στη συνέχεια απομάκρυνε την προσπάθεια του Μιλιβόγιεβιτς.
53’ Σέντρα του Ντομίνγκεζ κεφαλιά του Χάρα άουτ.
57’ Ο Ντομίνγκεζ με κοντινό σουτ μετά τη σέντρα του Ντοσεβί κάνει το 1-0.
68’ Κόντρα επίθεση για την SKODA ΞΑΝΘΗ που κατέληξε σε σουτ του Καπετάνου το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρομπέρτο.
69’ Λάθος του Καρυπίδη, ο Αφελάι κλέβει την μπάλα και με πλασέ κάνει το 2-0.
84’ Σουτ στην κίνηση του Κασάμι, σε κόρνερ απέκρουσε ο Κυριακίδης.

Διαιτητές
Διαιτητής: Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Α' Βοηθός: Γεωργαράκος Νίκος (ΕΠΣ Αθηνών)
Β' Βοηθός: Κουρομπύλια Χρυσούλα (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου).
Κίτρινες: 21’ Μπέρτος, 45’ Ομπόντο, 48’ Παπαστεριανός, 62’ Σολτάνι, 81’ Κλέιτον.
Κόκκινη: -

Συνθέσεις
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Σιόβα, Μποτία, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς (83’ Εντιγκά), Αφελάι, Ντοσεβί (75’ Φορτούνης), Ντομίνγκεζ. Χάρα (75’ Μπενίτεζ).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος (53’ Μπαξεβανίδης), Γκομσί, Παπάζογλου, Καρυπίδης, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (73’ Ράνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια