GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε συναγερμό για την άνοδο του Έβρου – Που υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα για δεύτερο 24ωρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές , τους ισχυρούς ανέμου...

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα για δεύτερο 24ωρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τους ισχυρούς ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στον Έβρο, οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για τυχόν υπερχείλιση του ποταμού, καθώς διαπιστώθηκε ότι ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Σε μέτρηση που έγινε στο Πύθιο, διαπιστώθηκε ότι η στάθμη του ποταμού από τα 4,70 μ. που είναι στο όριο επιφυλακής έχει ανέβει στα 4,94 μ. 

Ανησυχία επικρατεί και μετά την ενημέρωση των ελληνικών αρχών από τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας, ότι τις επόμενες ώρες επίκειται μεγάλη διοχέτευση νερών στις κοίτες του ποταμού Έβρου από τη βουλγαρική πλευρά.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς σημειώνει ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή και τονίζει ότι η ανησυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί αυτή την χρονική περίοδο δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα αναχώματα. 

“Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων εβδομάδων όπως ξέρετε είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά αναχώματα η αποκατάσταση των οποίων όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατη μέσα στο Χειμώνα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιες εργασίες γίνονται μόνο το καλοκαίρι οπότε παραμένουμε σ’ επιφυλακή”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ. 

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν οι γραμμές του ΟΣΕ με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη.

Η συγκοινωνία έχει διακοπεί από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο στη βόρεια Ελλάδα 
Στο μεταξύ, παραμένουν τα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο της βόρειας Ελλάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου ο λαϊκός ποδηλατικός αγώνας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα στο Σέιχ-Σου.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κομψάτου, Ιμέρου, Τρελοχείμαρρου, Λίσσου, Έβρινου, Αετοκορυφής και Λοφαρίου, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στην Εγνατία Οδό, έχει γίνει εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών άνω 3,5 τόνων, για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος λόγω ισχυρών πλαγιομετωπικών ανέμων, (από Α/Κ Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής προς Α/Κ Ιάσμου) μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Ξάνθης και στην Εγνατία Οδό (από Α/Κ Βαφεϊκων έως Α/Κ Ιάσμου) μέσω Π.Ε.Ο Ξάνθης - Λάγους. 

Υπερχείλιση σημειώθηκε και στις διαβάσεις του ποταμού Γαλλικού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών όπως και στη Χαλκιδική, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης- Μεταγγιτσίου. Η κυκλοφορία, λόγω πλημμύρας, έχει διακοπεί στις παραλιακές οδούς Ν. Ηράκλειας, Ν. Καλλικράτειας, Βεριάς και Σωζόπολης.

Εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος και κατολισθήσεων διεκόπη η διέλευση βαρέων οχημάτων (άνω των 12 τόνων) στην εθνική οδό Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από το 11ο έως το 21ο χιλιόμετρο και όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όλα τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια