GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι της GMC στην Ξάνθη – Είναι χωρίς ένσημα και χωρίς μισθούς!

-Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο που τους παρέχει νομική στήριξη  -Αναζητείται λύση με την ασφάλισή τους, καθώς...

-Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο που τους παρέχει νομική στήριξη 
-Αναζητείται λύση με την ασφάλισή τους, καθώς δεν τους έχουν κολληθεί τα ένσημα του 2014

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία GMC στην Ξάνθη, καταγγέλλοντας πως τους οφείλονται μισθοί μηνών καθώς και πως δεν τους έχουν κολληθεί ένσημα του 2014! 

Το πρόβλημα είναι γνωστό στις τάξεις των εργαζομένων εδώ και μερικούς μήνες, όταν ανακάλυψαν ξαφνικά πως η εργοδοσία τους δεν τους κόλλησε ένσημα ενώ προχώρησαν και σε καταγγελία του περιστατικού, ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές. 

Πρόκειται για περίπου 80 εργαζόμενους, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, ενώ την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ε.Κ.Ξ. ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα και σε συνεργασία με τη νομική σύμβουλο να αναζητηθούν οι επόμενες ενέργειες από πλευράς των εργαζομένων. 

Αυτή τη στιγμή βέβαια οι εργαζόμενοι, στο σύνολό τους, δεν μπορούν να προχωρήσουν στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασφάλισής τους, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί μισθοί των τελευταίων μηνών. Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο αναζητά λύση στα κεντρικά, δηλαδή στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ώστε να βρεθεί τρόπος να λάβουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη άμεσα οι εργαζόμενοι, ενώ επιχειρήθηκε και επαφή με την εργοδοσία η οποία ωστόσο δεν κατέστη εφικτή. 

“Υπάρχει ένα ιδιόμορφο καθεστώς με 2-3 εργοδότες. Ο ένας εξ αυτών έχει απλήρωτους εδώ και 2-3 μήνες τους εργαζόμενους και δεν τους έχει κολλήσει και τα ένσημα της προηγούμενης χρονιάς δηλαδή του 2014” εξήγησε ο κ. Μπεμπεμίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100, για να συμπληρώσει πως “οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους. Πήγαμε με τη Νομική σύμβουλο στην επιχείρηση και προσπαθούμε να βρούμε τον εργοδότη. Ωστόσο αυτός έλειπε στο εξωτερικό όπως μάθαμε. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει το θέμα της εργασίας και ενδεχομένως εκεί να έχουμε βρει μια λύση. Μας είπε ο ένας εκ των μετόχων ότι θα τος προσλάβει πάνω του αυτό για να λύσουμε το θέμα της εργασίας”. 

Ήδη οι εργαζόμενοι ωστόσο έχουν προχωρήσει σε καταγγελία τόσο στο ΙΚΑ ενώ έχει ενημερωθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας. “Έχουν γίνει και τριμελείς και τους έλεγαν ότι θα τους πληρώσουν και το έκαναν βέβαια” επισήμανε μεταξύ άλλων ο ίδιος, για να προσθέσει πως “έχουμε στείλει επιστολής στην Αθήνα για να κλείσουμε έναν ραντεβού με τον κ. Στρατούλη για να δούμε από κοντά πως μπορεί να λυθεί το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων και φυσικά να μπορέσουν να ασφαλίσουν τα βιβλιάρια τους για το 2015”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια