GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκηρύχθηκαν 2 θέσεις επικουρικών καρδιολόγων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

-Διορίστηκε ο νέος Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  Στην προκήρυξη 2 θέσεων επικουρικών καρδιολό...

-Διορίστηκε ο νέος Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Στην προκήρυξη 2 θέσεων επικουρικών καρδιολόγων για τις ανάγκες λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος την οποία υπέγραψε την Πέμπτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθης και η οποία αφορά συνολικά 104 θέσεις επικουρικών γιατρών για όλη τη χώρα. 

Για την περίπτωση της Ξάνθης συμπεριλήφθηκαν στη σχετική προκήρυξη 2 θέσεις επικουρικών ώστε να καλυφθεί σε πρώτο στάδιο το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής η οποία μετά και την έγκριση άδειας ενός έτους άνευ αποδοχών για τη Διευθύντρια, έχει μείνει χωρίς μόνιμο ιατρικό προσωπικό. 

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Ιατρών, μέλος της οποίας είναι και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Δημήτρης Αδαμίδης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό, στον οποίον τέθηκαν τα φλέγοντα προβλήματα που ταλανίζουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Από αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει η Καρδιολογική Κλινική, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και έχει βρεθεί αρκετές φορές στο χείλος του γκρεμού. 

Οι επικουρικοί γιατροί θα καλύψουν εν μέρει το κενό που έχει δημιουργηθεί καθώς θα εργαστούν για τρία χρόνια στο Νοσοκομείο, όπως προβλέπει η σχετική προκήρυξη, ωστόσο για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κλινικής απαιτούνται και άλλες παράλληλες ενέργειες.

Προς το παρόν η πιθανότητα να οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας η νευραλγική κλινική του Νοσοκομείου φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί αρκετά, ωστόσο όπως είναι γνωστό προβλήματα στελέχωσης παρουσιάζει συνολικά το Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής. 

Πέραν των καρδιολόγων προκηρύχθηκε και μια θέση αναισθησιολόγου για το Νοσοκομείο. 

Νέος Διοικητής στην 4η ΥΠΕ
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τοποθετήθηκε και ο νέος Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης καθώς και οι νέοι Υποδιοικητές, από το Υπ. Υγείας. 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον κ. Στρατή Πλωμαρίτη, στη θέση του Διοικητή, καθώς και τους κ. Ηλία Θεοδωρίδη και Δημήτρη Τσαλιακάκη, στις θέσεις των Υποδιοικητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια