GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν στη λοταρία της εφορίας για 10.000 ευρώ

Σε λοταρία θα μπαίνουν οι αποδείξεις που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι συναλλαγέ...

Σε λοταρία θα μπαίνουν οι αποδείξεις που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι συναλλαγές που θα συμπεριλαμβάνονται και ο τρόπος αποστολής

Συγκεκριμένες αποδείξεις και όχι όλες θα μπαίνουν στο καλάθι της "λοταρίας" της εφορίας, που σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να απαιτούν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, που σήμερα φοροδιαφεύγουν.

Στη λεγόμενη "λοταρία", που θα κληρώνει μετρητά που μπορεί να φτάνουν και μέχρι τα 10.000 ευρώ το μήνα θα μπαίνουν αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα έχουν οι φορολογούμενοι με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, γιατρούς, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογιστές, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, φροντιστήρια, σχολές χορού κ.α.

Επίσης θα μπαίνουν αποδείξεις από λογαριασμούς σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ενώ θα εξαιρεθούν επιχειρήσεις που εκδίδουν πάντα αποδείξεις, όπως τα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα στέλνει μέσω κινητού, με SMS ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό απόδειξης που έχει συλλέξει. Στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, την οποία θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως "λαχνός".

Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και ο αριθμός των τυχερών θα είναι τουλάχιστον 4ψήφιος με κέρδη τα οποία σε πρώτη φάση θα φθάνουν έως και τα 1000 ευρώ. Επίσης δεν αποκλείεται να καθιερωθούν μεγαλύτερα έπαθλα έως 10.000 ευρώ ή και μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος κάθε χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια