GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πάνω από 30% το ποσοστό ανεργίας στην Καβάλα – 4.000 οικογένειες χωρίς εισόδημα

Το 27% αγγίζει το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ενώ στο Νομό Καβάλας, το εν λόγω ποσοστό έχει...

Το 27% αγγίζει το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ενώ στο Νομό Καβάλας, το εν λόγω ποσοστό έχει ξεπεράσει το 30%, ήτοι περισσότεροι από 20.000 άνεργοι.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Χρήστος Χρυσαλίδης, μιλώντας στη «ΝΕ», επιβεβαιώνει το προαναφερθέν ποσοστό, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι ίσως ξεπερνάει το 30%, «καθώς 4.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε ευρώ στην τσέπη τους», όπως σημειώνει.

Με αφορμή το «τέρας» της ανεργίας που διαρκώς διογκώνεται, το Εργατικό Κέντρο Καβάλας έχει προγραμματίσει σχετική ημερίδα την 1η Απριλίου, με θέμα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τις προοπτικές που δημιουργούνται στο Νομό Καβάλας, με εισηγητή τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ και Αναπληρωτή Καθηγητή Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Αργείτη.

Παράλληλα, θα γίνουν προτάσεις για το πώς μπορούν να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με τον κ. Χρυσαλίδη να σχολιάζει ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού «γίγνεσθαι» του Νομού, αλλά και τους πολίτες, να ακούσουν τις προτάσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

«Εμείς, ως Εργατικό Κέντρο, χρέος μας είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, καθώς δυστυχώς, δεν μπορούμε να τα λύσουμε», τονίζει ο κ. Χρυσαλίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι προτάσεις τόσο του Εργατικού Κέντρου, όσο και της ΓΣΕΕ για την μείωση της ανεργίας, πρέπει να φτάσουν και στα αυτιά της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια