GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσεις

Η συμπλήρωση 20 νέων κωδικών που θα αφορούν το περιουσιολόγιο αναβάλλει για μετά το Πάσχα την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης φορολογικών...

Η συμπλήρωση 20 νέων κωδικών που θα αφορούν το περιουσιολόγιο αναβάλλει για μετά το Πάσχα την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών παρά το γεγονός ότι ο νόμος επιβάλλει την έναρξη της προθεσμίας κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων από την 1 μέχρι και τις 30 Απριλίου κάθε έτους φέτος η διαδικασία θα καθυστερήσει κάποιες μέρες.

Το ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να συμπληρώσει το βασικό έντυπο της δήλωσης Ε1 με 20 νέους κωδικούς οι οποίοι δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί στην λεπτομέρεια τους θα αφορούν την συμπλήρωση στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι στην νέα δήλωση θα υπάρχουν ειδικοί κωδικοί όπου θα πρέπει να δηλώνονται:

-Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό

-Μερίσματα από το εξωτερικό

-Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων

-Εισοδήματα από δικαιώματα

-Δαπάνες απόκτησης περιουσίας

Εκτός από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της νέας φόρμας για τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 θα πρέπει να αναβαθμιστεί και το ίδιο το σύστημα TAXIS ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει και να επεξεργάζεται τα νέα στοχεία των δηλώσεων.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια