GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κτηνοτρόφοι αν δεν συναντηθούν με τον Αν.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αίτημα για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου θα τεθεί με την ευκαιρία της σύσκεψης της αρ...

Αίτημα για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου θα τεθεί με την ευκαιρία της σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου για την κατανομή των βοσκοτόπων, την Παρασκευή 27 Μαρτίου. 

Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους, οι κτηνοτρόφοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέλθουν σε πανελλήνια κινητοποίηση για τα ανοιχτά θέματα των οφειλόμενων ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους και για τους βοσκότοπους.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στη Βέροια, παρουσία και άλλων προέδρων φορέων του κλάδου και κτηνοτρόφων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για τις υπολειπόμενες πληρωμές της εξισωτικής ενίσχυσης (των ετών 2013 και 2014), του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68), της ενιαίας ενίσχυσης και των βιολογικών προϊόντων.

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των βοσκοτόπων. Τις ομόφωνες προτάσεις της ΠΕΚ, καθώς και το αίτημα για τη συνάντηση, θα μεταφέρει ο κ.Καμπούρης στη σύσκεψη της επιτροπής κατανομής βοσκοτόπων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. "Σε περίπτωση άρνησης του υπουργού για συνάντηση, εξουσιοδοτήθηκα να ορίσω ημερομηνία πανελλήνιας κινητοποίησης, είτε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) είτε στο υπουργείο" σημείωσε ο κ.Καμπούρης.

Γνωστοποίησε επίσης ότι οριστικοποιήθηκε το θέμα της διενέργειας εκλογών στην ΠΕΚ για το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν καταστατικά ζητήματα και συνέλθει η ολομέλεια προέδρων όλης της χώρας.