GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαθητικές... εξορμήσεις στην Ξάνθη – Από τη Γερμανική Σχολή στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης

-Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να επισκεφθούν την Περιφέρεια ΑΜΘ σχολεία απ' όλη τη χώρα -Πολυπληθής ομάδα μαθητών της Γερμανικής Σχολή...

-Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να επισκεφθούν την Περιφέρεια ΑΜΘ σχολεία απ' όλη τη χώρα
-Πολυπληθής ομάδα μαθητών της Γερμανικής Σχολής βρέθηκε σε Ξάνθη και Καβάλα 
-Ελπιδοφόρα τα μηνύματα για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό 

Ανάμεσα στους προορισμούς σχολικών μονάδων της χώρας για τριήμερες και τετραήμερες μαθητικές εξορμήσεις φαίνεται πως βρίσκεται και φέτος η Ξάνθη, καθώς μαθητές από διάφορα μέρη επισκέπτονται την περιοχή, τονώνοντας την τοπική αγορά και γνωρίζοντας παράλληλα το φυσικό κάλος και την ιστορία τόσο της Ξάνθης όσο και των γύρων Νομών. 

Το Σάββατο, μια πολυπληθής ομάδα μαθητών της Γερμανικής Σχολής με έδρα τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην Ξάνθη, περιπλανήθηκε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, επισκέφθηκε το παζάρι και ξεναγήθηκε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης. Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο οργανωμένης εκδρομής, σε Ξάνθη και Καβάλα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα που απηύθυνε πριν από μερικούς μήνες σε όλα τα Σχολεία της χώρας ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τόσο τη Θράκη όσο και την Ανατολική Μακεδονία, πραγματοποιώντας στην περιοχή τις προγραμματισμένες τριήμερες και τετραήμερες εκπαιδευτικές εξορμήσεις τους. Στο ίδιο κάλεσμα άλλωστε, όπως αναφέρουν και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, και δη στον θεματικό, ανταποκρίθηκαν δεκάδες σχολεία από όλη την χώρα τα οποία έχουν προγραμματίσει για αυτή την περίοδο την παρουσία τους στην περιοχή. 

Όπως εξηγούν οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τους μαθητές της Γερμανικής Σχολής, τα παιδιά βρέθηκαν αρχικά στην Καβάλα την Παρασκευή πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές εξορμήσεις, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην Ξάνθη για να γνωρίσουν στοιχεία της τοπικής οικονομίας, να επισκεφθούν το γνωστό παζάρι της πόλης και να ξεναγηθούν στην Παλιά Πόλη. Μάλιστα, απευθύνθηκαν μεταξύ άλλων και στην Περιφέρεια για να ζητήσουν τη συνδρομή της, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί ο κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού, που ανέλαβε να συνοδεύσει μαθητές και καθηγητές στην Παλιά Πόλη. 

Οι μαθητές, αρκετοί εκ των οποίων δεν είχαν βρεθεί ξανά στην περιοχή, έδειχναν να απολαμβάνουν την παρουσία τους στην Παλιά Πόλη, ζητώντας πληροφορίες για την αρχιτεκτονική των κτηρίων αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ στη συνέχεια “ξεχύθηκαν” στο κέντρο της πόλης. 

Τουριστική τόνωση με.. μαθητές! 
Κάθε χρόνο, τόσο η Ξάνθη όσο και άλλες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ μπαίνουν στο κάδρο των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών που διοργανώνουν τα σχολεία της χώρας, κάτι που φέτος ωστόσο φαίνεται να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έγιναν προσεγγίσεις μέσω των μαζικών επιστολών που έφτασαν στις Διευθύνσεις Σχολικών Μονάδων σε όλη τη χώρα, με στόχο να τονωθεί η επισκεψιμότητα των μαθητών. 

Η έλλειψη υποδομών, η σωστή αξιοποίηση και προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού πλούτου αλλά και επιμέρους ενίσχυση δράσεων τόνωσης της παρουσίας ξένων επισκεπτών στην περιοχή είναι τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του τουρισμού επί σειρά ετών, με κοινή διαπίστωση όλων πως οι οργανωμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα τύχουν της στήριξης όλων, θα έχουν και ουσιαστικό αποτέλεσμα για τις τοπικές οικονομίες και των προώθωση του τουριστικού προϊόντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια