GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδόφιλων που "ψάρευε" παιδιά στο διαδίκτυο

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία από τη δράση του κυκλώματος παιδόφιλων που εντόπιζε τα θύματά του στο διαδίκτυο, όπως προέκυψαν από πολύ...

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία από τη δράση του κυκλώματος παιδόφιλων που εντόπιζε τα θύματά του στο διαδίκτυο, όπως προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» που πραγματοποιήθηκε με άδειες των δικαστικών αρχών, βάσει των οποίων αστυνομικοί παρουσιάζονταν στον κυβερνοχώρο ως ανήλικοι. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν έξι παιδόφιλοι, εκ των οποίων ένας 40χρονος από το Περιστέρι ο οποίος είχε παρασύρει ένα 13χρονο αγόρι με σκοπό να ασελγήσει επάνω του και συνελήφθη την ώρα που το παρέσερνε σε ειδικά διαμορφωμένο βανάκι. 

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας 33χρονος από τη Θεσσαλονίκη, που εμφανιζόταν ως ατζέντης μοντέλων, πρότεινε σε ανήλικα κορίτσια να γυρίζουν βίντεο με άσεμνες σκηνές, τα οποία έλεγε ότι θα προωθήσει σε πρακτορεία μοντέλων στο εξωτερικό. 

Πριν από τέσσερις μήνες εις βάρος του 40χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό 14χρονης, ωστόσο, ο δράστης εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Από την έρευνα προέκυψε ένας ολόκληρος κώδικας με τον οποίο επικοινωνούσαν οι παιδόφιλοι, που κυκλοφορούσε σε εγχειρίδιο στο διαδίκτυο και παρείχε οδηγίες για το πώς να πλησιάζουν οι παιδόφιλοι τα ανήλικα θύματά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια