GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βγήκαν στους δρόμους για την Καρδιολογική Κλινική – Συλλαλητήριο και πορεία

-Διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου -Αλλά και για τα γενικότερα προβλή...

-Διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου
-Αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα στον χώρο της υγείας που ταλανίζουν τον Νομό

Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και εξέφρασαν την αντίδρασή τους στις εξελίξεις γύρω από την Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. 

Όπως είναι γνωστό η νευραλγική κλινική του ΓΝΞ τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης τα οποία κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν και έγινε γνωστό πως η κλινική έμεινε χωρίς μόνιμο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της. 

Η Διευθύντρια της κλινικής αιτήθηκε και έλαβε αναρρωτική άδεια άνευ αποδοχών ενός έτους, με αποτέλεσμα η κλινική να μείνει με μια μόνο επικουρική ιατρό. 

Ικανοποιημένη η ΑΔΕΔΥ
Μιλώντας για την κινητοποίηση της Τρίτης ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου, με δεδομένες και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη. 

“Αν και μας τα χάλασε λίγο η βροχή, ήταν μια επιτυχημένη κινητοποίηση, υπήρχαν πολλοί από την πόλη που ήρθαν σε αυτή τη συγκέντρωση και προχωρήσαμε σε μια πορεία στους δρόμους της πόλης. Θέλαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομεία και φυσικά το μείζον πρόβλημα της καρδιολογικής” ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος, τονίζοντας πως “εμείς παλεύουμε να δοθεί μια μόνιμη λύση στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να λυθεί το θέμα, με την πρόσληψη βέβαια μόνιμου ιατρικού προσωπικού, να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις ιατρών για την καρδιολογική γιατί μια κλινική για να μπορεί να λειτουργεί χρειάζεται από 4 έως 6 μόνιμους γιατρούς. Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους εδώ και χρόνια και το τελευταίο εξάμηνο η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Πρέπει να δοθεί λύση, δεν μπορούμε να περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα και μετά να το λύσουμε”. 

Πορεία από το ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει “το μαζικό μπλοκ του ΠΑΜΕ ανέδειξε την ανάγκη ο αγώνας με αιχμή την Καρδιολογική Κλινική να συνδεθεί με τον αγώνα για την άμεση κάλυψη όλων των κενών στο Νοσοκομείο, για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας. «Δώστε λεφτά για την υγεία, όχι άλλα χρήματα για την πλουτοκρατία» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη της επαρκούς χρηματοδότησης της υγείας σε αντίθεση με το ζεστό χρήμα που «διαπραγματεύεται» και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να το δώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το επόμενο διάστημα, το ζήτημα της υγείας πρέπει πιο αποφασιστικά να ενταχθεί στο πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα κάθε σωματείου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Ξάνθης. Η υπόθεση της Καρδιολογικής Κλινικής είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας στην Ξάνθη. Πέρα από τη συνέχιση του αγώνα ώστε σε καμιά περίπτωση να μην κλείσει η Καρδιολογική Κλινική, ο αγώνας πρέπει να διευρυνθεί με στόχο την κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου με προσωπικό μόνιμης και πλήρους απασχόλησης, το σταμάτημα της λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (5ευρω, απογευματινά ιατρεία,κ.α), την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια